TEATRU ALBA
Politica

„Înțepătura” cugirenilor la autostradă

Clipboard01Circulaţia pe Autostrada Sibiu – Orăştie va fi deschisă joi, 19 decembrie 2013, cu mare fast și pompă, deși cu o întârziere de 8 luni, de care nu mai amintește nimeni. Dar vorba unui slab proverb românesc: „mai bine mai târziu decât niciodată” (poate că dacă n-ar fi avut parte de astfel de proverbe, poporul român era mult mai departe).
Și aici intervine durerea noastră, a cugirenilor: inaugurăm, inaugurăm, dar unde-i „înțepătura” la autostradă pe care guvernul USL a promis-o?
Sau am inteles noi greșit și în loc de „înțepătură” era doar o nouă țeapă marca USL?
Pentu că suntem neîncrezători, rugăm USL să ne arate concret în care proiect al CNADNR este prevăzută această legătură a Cugirului la autostradă, care este costul și care este termenul de execuție, fiindca în urma unei scrisori pe care am transmis-o în anul 2012 la minister și CNADNR, ni s-a răspuns că un cost de aproximativ 4 milioane de euro nu justifică o astfel de legatură.
Până atunci propunem trei soulții:
1 – Două macarale permanente care să ridice autovehiculele cugirenilor de pe drumul județean și să le „transbordeze” pe autostradă
2 – Realizarea a două lifturi, cîte unul de fiecare parte a autostrăzii care să facă același lucru
3 – Inchirierea unui elicopter de mare capacitate, capabil să ridice autoturisme și camioane și să le parașuteze apoi direct pe autostradă.
Daca totuși, vreodată, se va realiza „înțepătura”, vom fi primii care se bucură și care vom lăuda guvernul USL ( apropo, mai există USL?)

Dr. Ing. Radu Roșian

PDL Cugir

Distribuie Acum

18 decembrie 2013

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...