Cultura, Locale, Stiri

Întâlnirile culturale ”LecturAlba” și ”Verbum” revin la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba

În perioada 29-30 ianuarie 2020, Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba invită publicul larg la noi întâlniri culturale menite să îmbogățească într-un mod plăcut și interesant timpul liber al tuturor celor interesați. Aceste întâlniri culturale au ca scop promovarea colecțiilor de bibliotecă, precum și crearea unui cadru propice dezbaterilor și dialogurilor culturale pe diverse teme și cărți.

Miercuri, 29 ianuarie 2020, începând cu ora 17:00, la sala de lectură a Biblioteci Județene „Lucian Blaga” va avea loc o nouă întâlnire a clubului de lectură LecturAlba. Clubul propune tuturor îndrăgostiților de citit o incursiune în lumea frumoasă și seducătoare a cărților ce pot fi împrumutate din colecțiile bibliotecii. Fiecare întâlnire a acestuia oferă un motiv în plus de a practica o lectură constantă și îndrumată de specialiști și de a regăsi în comunitatea iubitorilor de carte plăcerea unor discuții libere pe seama textelor citite. Cartea propusă spre dezbatere pentru luna ianuarie este La răscruce de vânturi de Emily Jane Brontë, singurul roman al autoarei. Romanul dezvăluie una dintre cele mai frumoase povești de dragoste, trăită într-o epocă marcată de prejudecăți și norme sociale foarte stricte. De asemenea, cei prezenți la club pot veni cu noi sugestii de lectură pentru ședințele de la următoarele întâlniri.

Joi, 30 ianuarie, începând cu ora 17:00, la sala de lectură a bibliotecii, se va desfășura cercul de scriere creativă Verbum, un proiect dedicat tuturor membrilor comunității care practică arta scrisului sau orice altă formă de creație artistică. Tema stabilită pentru această întâlnire este cât se poate de incitantă și ofertantă: „Timp. Provocare”. Participanții au ocazia să o transpună într-un text sau o altă formă de expresie printr-un exercițiu de imaginație și creativitate. Timpul și dragostea de J. Ashton, Timperfect de G. Benford, Provocarea sorții de N. Roberts sunt doar câteva titluri de carte din lista recomandărilor de lectură propuse pe această temă tuturor participanților la cercul de scriere creativă.

Cele două proiecte fac parte din Proiectul de management 2017-2020 al Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba și se adresează publicului iubitor de carte și frumos, care dorește să petreacă o după amiază în atmosfera relaxantă a sălii de lectură, alături de cărți și creatori.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

29 ianuarie 2020

About Author

Redactiealba


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Radio Alba Centrale Electrice
Scrie-ne pe Messenger
Loading...