Cultura, Stiri

Întâlniri culturale în epoca imaginii la Festivalul Internaţional de Film Şi Foto Art Aiud

În perioada 17-18 octombrie 2014 a avut loc a X-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film şi Foto Art Aiud.

Printre evenimentele festivalului se numără trei expoziţii de fotografie, avându-i ca autori pe Feleki Károly şi Dorel Găină (profesori la Universitatea de Artă şi Design din Cluj) şi Raluca Piteiu. A fost un experiment în care cei mai importanţi artişti fotografi ai momentului, şi o tânără care se alătură cu succes acestui tip de demers, au transformat spaţiul Galeriilor Inter Art (cu cele 5 săli de expoziţie) într-un element artistic în care tiparele au fost transformate în valori conceptuale, în care publicul a devenit involuntar element dinamic, având posibilitatea să regândească (redefinească) spaţiile artistice propuse – explică Ioan Hădărig, directorul artistic al Fundaţiei Inter-Art Aiud.

Notăm şi prezentarea de carte şi proiecţia de fotografii cu secvenţe din ceea ce reprezintă tradiţia culturală a Indiei vechi şi contemporane, cu mărturii neîngrădite, propune un jurnal inteligent construit, în care trăirile şi sentimentele personale se alătură tiparelor propuse de informaţia culturală acumulată în timp. Ovidiu Ivancu a zugrăvit cu talent şi pasiune o lume vie, pasională, o lume a trăirilor, a informaţiilor contradictorii – ne mai spune Ioan Hădărig.

Filmul semnat de Lorincz Zoltan Jr., cel care a deschis serile de proiecţii, reprezintă un eseu filmat al unui experiment Inter-Art realizat de sculptorul aiudean Ştefan Balog şi Grupul Skepsis în piaţa publică a Aiudului în vara anului 2014.

Proiecţiile de filme ale studenţilor de la Universitatea Babeş-Bolyai, Facultatea de Teatru şi Televiziune, au constituit abordări inedite ale filmului artistic contemporan. Expoziţia internaţională, desfăşurată într-un hol expoziţional a prezentat lucrările a peste 50 de artişti din Austria, Bosnia, Bulgaria, Canada, Danemarca, Egipt, Germania, irlanda, Macedonia, Marea Britanie Serbia şi România.

Foto: Robert Lixandru

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

21 octombrie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Comentarii recente
Scrie-ne pe Messenger
Loading...