Actualitate, Stiri, Stiri Aiud, Stiri Apuseni, Stiri Blaj, Stiri Cugir, Stiri Ocna Mures, Stiri Sebes, Stiri teius

Inspectorii ITM Alba au sancționat aspru abaterile în domeniul relațiilor în muncă și în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă

Prin Programul cadru de acţiuni al I.T.M. Alba pentru anul 2019, aprobat de către conducerea Inspecţiei Muncii, s-a stabilit că unul dintre obiectivele prioritare ale activităţii inspectoratului îl reprezintă combaterea muncii nedeclarate, în vederea descurajării şi a diminuării acestui fenomen care, în fapt, reprezintă tot o formă de evaziune fiscală.

Activitatea zilnică a inspectorilor de muncă a vizat, cu prioritate, sancţionarea muncii nedeclarate, rezultatele controalelor efectuate fiind comunicate, zilnic, către Inspecţia Muncii.

În luna iulie 2019, începând cu data de 08.07.2019, la nivelul ITM Alba s-a derulat „Campania națională de control în domeniul relațiilor de muncă și în domeniul sănătății și securității în muncă la angajatorii care își desfășoară activitatea în ramura confectii textile, pielarie, incaltaminte si marochinărie – cod CAEN : 13,14,15, campanie dispusă si monitorizată de către Inspecția Muncii.

Rezultatele obţinute la nivelul judeţului Alba, în perioada 08.07.-12.07.2019, în activitatea de control, sunt redate mai jos.

În domeniul relaţiilor de muncă au fost controlate 47 de unități, ocazie cu care au fost depistate cu „muncă nedeclarată” 7 persoane, valoarea amenzilor aplicate pentru aceste nereguli fiind de 143.600 lei.

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă 27 de unităţi au fost controlate, au fost constatate 57 de deficienţe pentru care au fost acordate 15 avertismente și o amendă în valoare de 4.000 lei.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

15 iulie 2019

About Author

Redactiealba


Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...