Actualitate, Comunicate, Educatie, Stirea Zilei

Înmatricularea candidațiilor admiși pe locuri finanţate şi cu taxă la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia se face până în 31 iulie

S-a încheiat prima sesiune de înscriere la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iuilia. Astfel că, înmatricularea candidaţilor admişi pe locuri finanţate prin granturi de studii şi cu taxă are loc în perioada 27 iulie 2015 – 31 iulie 2015, la comisiile unde s-a făcut înscrierea, în intervalul orar 9.00 – 15.00, au transmis reprezentanții universității.

Candidaţii declaraţi admişi pe locurile finanţate de la bugetul de stat au obligaţia să se înmatriculeze până la data de 31 iulie 2015, prin depunerea la dosar a actelor de studii în original şi a celorlalte documente solicitate (potrivit Metodologiei) şi prin completarea Contractului de studii. Nu se percepe taxă de înmatriculare. Candidaţii care nu se înmatriculează până la data de 31 iulie 2015 pierd locul finanțat de la bugetul de stat, obţinut prin concurs!!!

Candidaţii admişi pe locurile cu taxă sunt sfătuiţi să se înmatriculeze, prin depunerea la dosar a documentelor solicitate, achitarea primei tranşe a taxei de școlarizare şi completarea Contractului de studii. Nu se percepe taxă de înmatriculare. Studenţii care se înmatriculează pe locurile cu taxă au şansa de a obţine, ulterior, un loc la buget, în ordinea mediilor, în cazul în care nu se înmatriculează toţi candidaţii care au obţinut, iniţial, locuri finanţate de la bugetul de stat. Re-ierarhizarea se face după data de 21 august 2015, când prima sesiune a concursului de admitere se consideră încheiată.

Candidaţilor admişi pe locurile cu taxă care, în urma reierarhizării, urcă pe locurile finanţate de la bugetul de stat, li se returnează integral prima tranşă a taxei de studii pe care au achitat-o în vederea înmatriculării.

Candidaţii care nu îndeplinesc aceste condiţii pierd calitatea de admis, iar locurile vacantate în acest mod se scot la concurs în sesiunea septembrie 2015.

La momentul înmatriculării, candidaţii care doresc să urmeze şi Modulul psiho-pedagogic (necesar carierei didactice), se pot înscrie în acest sens şi pot încheia Contractul aferent.

Pentru candidaţii admişi pe locurile cu taxă care doresc să se înmatriculeze după data de 31 iulie 2015, comisiile îşi vor desfăşura activitatea la Secretariatele facultăţilor unde au fost declaraţi admişi.

INFORMAŢII CAZARE ÎN CĂMINELE STUDENŢEŞTI
Începând cu data de 27 iulie 2015 este activă, pe site-ul Universităţii (www.uab.ro – Formular on-line pentru cazarea in caminele studentesti pentru anul universitar 2015 – 2016), procedura de înscriere on-line pentru ocuparea unui loc în căminele studenţeşti, pentru anul universitar 2015-2016. Pot aplica pentru obţinerea unui loc în cămin doar candidaţii înmatriculaţi.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

29 iulie 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Comentarii recente
Scrie-ne pe Messenger
Loading...