Actualitate, Sanatate, Social, Stiri, Stiri Aiud, Stiri Apuseni, Stiri Blaj, Stiri Ocna Mures, Stiri teius

Îngrijiri medicale la domiciliu oferite de Crucea Roşie Română Filiala Alba în timp de pandemie COVID-19

Serviciul de îngrijire medicală la domiciliu din cadrul Filialei de Cruce Roșie a Județului Alba și-a continuat activitatea și în contextul pandemiei COVID-19. Scopul nostru este acela de a asigura asistența medicală profesională la domiciliul pacientului, conform unui plan de îngrijire, adaptat fiecărui pacient în parte, oferind cele mai bune îngrijiri, în cele mai bune condiții.

Mulți dintre pacienții care necesită astfel de servicii au afecțiuni grave, unele cronice, care fără o monitorizare atentă și continuă, realizată de către un cadru medical, pot degenera și pune în pericol viața omului.

Crucea Roșie dispune de o echipă medicală formată din medici, asistenți medicali, kinetoterapeuți, profesori de cultură fizică medicală, infirmiere și îngrijitoare.

Serviciul de îngrijire medicală cuprinde:

Monitorizare (tensiune, puls, glicemie, saturație, colesterol, trigliceride, hemoglobină, EKG, osteodesitometrie, ecografii)

Administrare medicamente (intramuscular, subcutanat, intradermic, oral, intravenos)

Pansamente (plăgi infectate, plăgi simple, arsuri, stome, escare, fistule, ulcere varicoase, etc)

Recoltare probe biologice

Kinetoterapie

Consultații medicale la domiciliu

Alte servicii (scos fire sutură, clismă, montat sau schimbat sondă urinară, manevre terapeutice pentru prevenirea complicațiilor vasculare și pulmonare etc)

Vizitele la domiciliu nu au fost privite ca un risc de contaminare, ci au reprezentat o oportunitate prin care Crucea Roșie Română Filiala Alba a putut să fie alături de persoanele aflate în suferință și să evite eventualele complicații ale patologiei lor specifice.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

7 mai 2020

About Author

administrator


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...