Actualitate, Stiri

Incident electoral la secţia de vot din satul Tăuţi, sesizat de primarul comunei Meteş

 

Primarul comunei Meteş, Traian Ursaleş a înregistrat astăzi o plângere la Biroul Electoral Central, în care reclamă un incident petrecut la secţia de votare din satul Tăuţi. 

Într-un comunicat de presă al PDL Alba, se arată că:

[quote]

Președintele organizației PDL din comuna Meteș, județul Alba, domnul Primar Traian Ursaleș, a sesizat astăzi Biroul Electoral Central în legătură cu o situație specială înregistrată în Secția de Vot din satul Tăuți, aparținător comunei Meteș.

În această secție de votare, domnul Haneș Vasile, unul dintre cei mai cunoscuți agenți electorali ai PSD din Tăuți, face parte din Biroul Electoral al Secției de Vot Tăuți în calitate de locțiitor al Președintelui Biroului Electoral, funcție pentru care legea prevede obligativitatea neapartenenței politice.

În timpul campaniei electorale pentru alegerile europene, domnul Haneș Vasile a participat însă la activități politice alături de liderii organizației PSD Alba și a trimis chiar o scrisoare electorală, pe care a semnat-o, prin care îndemna cetățenii din Tăuți să voteze la alegerile de astăzi cu Alianța PSD-UNPR-PC. Mai mult, domnul Haneș a fost inițial acreditat ca observator din partea PSD în Biroul Electoral al Secției de Votare din Tăuți, fiind ulterior retras și numit în funcția apolitică de locțiitor al Președintelui Biroului Electoral al Secției de Votare.

[/quote]

Traian Ursaleş susţine că a sesizat Instituţia Prefectului Alba, însă nu a fost luată nicio măsură. Mai mult acesta spune că a fost sunat de către o persoană din cadrul BEJ şi acuzat de „conturbare a procesului electoral”.

[quote]Către Biroul Electoral Central

Subsemnatul Ursales Traian-Nicolae, fiul lui Traian şi al Cornelia, domiciliat în Comuna Meteş, sat Presaca Ampoiului, Judeţul Alba, posesor al C.I……… prin prezenta, vreau să fac următoarea plângere Biroului Electoral Judeţean Alba.
În Comună Meteş, există un caz special. Dat fiind faptul că un domn Haneş Vasile, domiciliat în sat Tăuţi, a făcut campanie electorală pentru PSD, mergând din casă în casă cu preşedintele şi preşedintele executive al PSD Alba şi îndemnând cetăţenii Comunei Meteş să voteze PSD-ul.
După acest episod, domnul Haneş Vasile, apare pe lista de propuneri a Prefecturii pentru preşedinţi ai secţiilor de vot, ceea ce este contrar legii, deoarece pentru a depune o candidatură pentru preşedinte de vot, trebuie să semnezi o declaraţie pe proprie răspundere că nu faci parte din nici un partid politic. Mai mult decât atât acest domn nu are o bună prestanţă în comunitate, lucru care îl poate confirma toată Comuna. Mai mult acesta, are şi restanţe de peste 2.300 lei la Bugetul Primăriei Meteş(restante de mai bine de 3 ani, fiind cel mai negative exemplu în satul său)
Ne ieşind la tragerea la sorţi, nici preşedinte şi nici locţiitor, domnul Hanes Vasile, a făcut continuu campanie electorală PSD-ului, punând scrisori semnate de dânsul, prin care îndemna cetăţenii Comunei Meteş să voteze PSD-ul. Pentru această muncă acesta a fost recompensat cu un loc de observator din partea PSD-ului, în satul Tauti, ceea ce înseamnă că acesta este membru PSD.
În seara zilei de 24 mai, Instituţia Prefectului judeţului Alba, a numit pe domnul Haneş Vasile, că locţiitor al secţiei de vot din satul Meteş, ceea ce înseamnă că acesta iarăşi şi-a asumat calitatea de om apolitic.
Menţionez faptul că, după ce Instituţia Prefectului a respins acuzaţia mea, am chemat o televiziune locală, aşteptând şi alte televiziuni naţionale să preia cazul. După reporterii unei televiziuni au pătruns în secţia de vot Meteş, eu am fost sunat de către o doamnă, (care nu a vrut să se prezinte) din cadrul BEJ Alba, care m-a acuzat că eu am fost în secţia de Vot din satul Meteş şi am conturbat bunul mers al procesului de votare, ceea ce nu este adevărat, motiv pentru care vă rog a face o investigare în cadrul secţiei de Vot Meteş – nr.310, dacă eu am fost să nu în această secţie, după care aştept scuzele publice ale BEJ Alba.
Nu este normal să fiu acuzat cu ce nu am făcut!
Aştept răspunsul dumneavoastră. Cu respect Traian Nicolae URSALEŞ

Cu respect Traian Nicolae Ursaleş[/quote]

 

 

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

25 mai 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...