Politica, Stiri

Începerea noului an şcolar stă sub semnul incompetenţei Guvernului PSD condus de Victor Ponta

Pentru prima dată în istoria recentă a României, anul acesta, copiii din mai multe clase, în special clasele I şi a II-a, sunt lipsiţi de manuale tipărite la începutul anului şcolar. Numai o parte dintre şcoli beneficiază de internet astfel încât, nu este de mirare că nici manualele electronice nu sunt gata.

Alianţa Creştin-Liberală atrage atenţia asupra faptului că inexistenţa manualelor tipărite şi a manualelor electronice este consecinţa faptului că grupul de afaceri clientelare PSD-ului, care acţionează în proximitatea Ministerului Educaţiei, în complicitate cu înalţi funcţionari ai acestei instituţii, se războiesc între ei pentru a accesa uriaşe fonduri din bani publici, pe calea unor licitaţii trucate şi apoi, contestate. Corupţia endemică este motivul real al inexistenţei manualelor tipărite şi electronice.

O altă găselniţă PSD-stă o reprezintă trimiterea în judeţe a câtorva zeci de microbuze şcolare. Acestea au fost oferite în stil propagandistic şi electoral, iar majoritatea au mers către şcoli din localităţi unde primarii sunt PSD-işti. Microbuzele însă, nu pot fi utilizate din lipsă de combustibil şi de şoferi necuprinşi de schema de salariaţi ai unităţilor. Totodată, deşi sună alarmant, trebui să amintim şi faptul că există încă numeroase unităţi şcolare la care lucrările de peste vară nu au fost finalizate, şcolile prezentându-se, la data începerii anului şcolar, ca nişte veritabile şantiere. Ca să nu mai spunem de faptul că numeroase şcoli (mai ales în mediul rural) nu au apă şi nu au toalete.

Culmea tupeului PSD-ist este că oficialii de la Palatul Victoria dau vina pe Parlament, în sensul că acesta ar fi întârziat cu votarea proiectului de lege al achiziţiilor publice. Şi, asta în timp ce majoritatea parlamentară aparţine socialiştilor. Iar dincolo de problemele legate de începutul noului an şcolar, în domeniul educaţiei sunt o serie de alte probleme care se adâncesc inclusiv din cauza modificărilor legislative făcute de Guvernul Ponta.

Totodată, Guvernul PSD, condus de Victor Ponta, condamnă jumătate din generaţia de tineri absolvenţi din 2014 la sărăcie, şomaj şi mizerie. Dacă adunăm numărul elevilor picaţi în prima şi a doua sesiune a examenelor de Bacalaureat din anul acesta, cifra este catastrofală: peste 100.000 de tineri. Absenteismul a fost în creştere în rândul celor înscrişi la probele de BAC; peste 11.000 înscrişi nu s-au prezentat. Urmările dezastruoase – atât ale Evaluării Naţionale cât şi ale Bacalaureatului – se vor resimţi în special pe piaţa muncii. Inevitabil, diplomele fără valoare vor aduce doar deservicii, va scădea competitivitatea în România, se vor decredibiliza nu doar unele universităţi, ci întregul sistem educaţional.

Din păcate, abordarea acestor probleme de către Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a fost una neconvingătoare, domnia sa lăsând impresia că a tratat cu indiferenţă situaţia diplomelor de bacalaureat. Rezultatul este faptul că absolvenţii de liceu, promoţia 2014, nu au primit nici în acest moment diplomele de bacalaureat.

De asemenea, prin OUG 49/2014, Guvernul Ponta a dat undă verde pentru universităţi în organizarea învăţământului postliceal în cadrul facultăţilor. Ministerul a hotărât ca universităţile să admită liceeni fără bacalaureat în colegii universitare. În cazul în care vor promova examenul de bacalaureat vor putea intra direct în anul II de facultate. Toţi aceşti tineri vor face doi sau chiar trei ani de studii care nu sunt evaluate de nimeni. Această măsură înseamnă taxe plătite către anumite universităţi pentru programe care nu sunt evaluate de nimeni. De asemenea, măsura, va mai avea drept consecinţă dispariţia şcolilor postliceale şi a şcolilor profesionale. Astfel, se va adânci tot mai mult decalajul între educaţie şi piaţa muncii. Dispare, prin această măsură, motivaţia elevilor pentru a promova examenele de bacalaureat.

ACL nu poate rămâne indiferentă faţă de greşelile Guvernului PSD, condus de Victor Ponta, şi va depune la Camera Deputaților o moţiune simplă cu titlul „PSD amanetează educaţia pentru a achiziţiona voturi”, centrată în principal pe modificările introduse prin Ordonanţa de Urgenţă 49/2014.

Prof. Adrian Simion, purtător de cuvânt al PNL Alba

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

16 septembrie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Scrie-ne pe Messenger
Loading...