Actualitate, Evenimente

Încep înscrierile pentru Tabăra de Chitară Acustic Live Music Camp

tabara de chitaraSilvan Stâncel, în calitate de organizator, anunţă deschiderea înscrierilor pentru cea de-a VII-a ediţie a taberei de chitară ACUSTIC LIVE MUSIC CAMP, începând cu data de 8 martie 2014. Evenimentul se va desfăşura în două serii, Seria A 13 – 19 iulie 2014 și seria B 17 – 23 august 2014, în judeţul Alba, aproape de Mănăstirea RÂMEŢ, în cadrul Pensiunii Râmeţ şi se adresează iubitorilor de chitară, indiferent de nivelul tehnic, cu vârsta minimă de 10 ani.

Cursurile sunt structurate pe nivel începător – mediu – avansat şi acoperă majoritatea tipurilor de chitară: chitară electrică, chitară acustică corzi de metal, chitară acustică corzi de nylon. Dintre stilurile abordate amintim: flamenco, chitară clasică, folk, chitară electrică, pop, blues, country, rock, jazz clasic, fusion, hard rock, metal.

Cursurile se desfășoară zilnic după un program bine definit iar profesorii-artişti (totodată consultanţi artistici) invitaţi la această ediţie sunt cu experienţă scenică şi didactică. Vor fi prezenţi Andras Varga, Andrei Roşulescu, Iarina Copuzaru, Silvan Stâncel.

În cadrul fiecărei serii vor avea loc cursuri intensive de chitară, concerte, lansări de carte, lansări de CD și discuții tematice.

Totodată se organiză: foc de tabără, excursii în Cheile Râmeţ şi Mănăstirea Râmeţ iar în ultima seară a taberei spectacolul ACUSTIC LIVE MUSIC SHOW unde toţi participanţi vor susţine mici recitaluri.

Partenerii actuali sunt Pensiunea RÂMEŢ și Asociaţia Culturală Cultur’ART.

În funcţie de apariţia sponsorilor se organizează concursuri cu premii sau eventual reduceri la costurile de participare.

„ Iată ca ajungem la cea de-a VII-a ediție și cu siguranţă va fi una foarte reușită. Are marele avantaj de a beneficia din punct de vedere organizațional de 6 ani de experiență. Știm exact care sunt pașii și butoanele la care să umblăm pentru ca evenimentul să rămână ca și până acum unul educativ, cultural, social și desigur și cu multă voie bună. Un număr semnificativ de participanți din anii trecuți revin, despre unii aflăm că în urma taberei de chitară s-au decis să urmez conservatorul, cei mai mulți se reîntorc acasă și își fac formații de muzică iar alții, mai îndrăzneți, chiar au și concerte proprii. Unul dintre foștii participanți a participat anul acesta la Eurovizion… În cadrul taberei se cântă mai toată ziua, sunt lansari de carte și CD, ședințe foto, discuții tematice, foc de tabără și desigur câteva excursii într-o zonă naturală superbă. Participanții află aici informații tehnice despre chitară, își formează deprinderi și beneficiază la nivel informațional de întreaga experienţă artistică a profesorilor artiști. Faptul că anul acesta organizăm tabără se datorează în primul rând solicitărilor pe care le înregistrăm. Dorim ca sponsorul nostru principal de până acum, SC HORA SA, să fie și în acest an alături de noi și desigur suntem deschiși la orice alt suport pentru că ne dorim ca și anul acesta să putem asigura un loc gratuit pentru un tânăr dintr-un centru de plasament. Tabăra de chitară Acustic Live Music Camp www.tabarachitara.ro este un eveniment cultural pe care l-am inițiat în 2008 și de atunci se susține exclusiv din contribuțiile participanților, nu este subvenționat. Mulțumesc întregii echipe pentru sprijinul necondiționat și fără de care evenimentul nu ar fi putut avea loc de-a lungul timpului: Pensiunea Râmeţ www.pensiunearamet.ro, Andraş Varga, Andrei Roşulescu, Iarina Copuzaru, sponsorii, partenerii și mass-media care ne-a promovat.” a declarat Silvan Stâncel, organizator.

Detalii și informații complete despre tabăra de chitară puteți găsi pe www.tabarachitara.ro și www.facebook.com/tabara.chitara

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

7 martie 2014

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...