Actualitate, Educatie, Stiri

Încep înscrierile pentru Şcoala Profesională Germană din Alba Iulia

641_Brosura exterior_SPGAŞcoala Profesională Germană din Alba îşi aşteaptă noii elevi. Înscrierile pentru anul şcolar 2014-2015 vor avea loc în trei serii, prima din ele fiind programată pentru săptămâna viitoare. Anul acesta a fost mărit şi numărul de locuri, de la 46, la 56.

Înscrierile pentru următorul an şcolar vor avea loc în 26-27 mai, 27-28 iulie şi 1-2 septembrie. Examenele de admitere vor avea loc în 10 iunie, 7 august şi 8 septembrie.

În septembrie 2013, a avut loc inaugurarea Şcolii Profesionale Germane din Alba Iulia, care funcţionează într-o clădire a Colegiului Tehnic „Alexandru Domşa” Alba Iulia. În acest an şcolar, 46 de elevi au urmat cursurile şcolii la una dintre specializările modelieri şi electromecanici utilaje şi instalaţii industriale. Oferta şcolară pentru 2014-2015 constă în 56 de locuri disponibile în cadrul aceloraşi specializări.

Parteneri ai proiectului sunt firme de renume care activează pe raza judeţului Alba: Star Transmission, Apulum, Rexroth Bosch Group, Saturn, Supremia Grup şi Ipec. Pe parcursul celor 3 ani de studiu, tinerii au parte de pregătire teoretică, dar şi de foarte multă pregătire practică în firmele partenere. Programa şcolară este împărţită astfel:

  • anul I: 80% teorie, 20% practică
  • anul II: 60% teorie, 40% practică
  • anul III: 25% teorie, 75% practică

Elevii se află sub îndrumarea şi supravgherea continuă a companiilor partenere şi există posibilitatea continuării studiilor pentru obţinerea diplomei de Bacalaureat. Tinerii beneficiază de o bursă lunară de 400 de lei, au prioritate la angajare, după absolvire, în companii multinaţionale şi obţin diplomă de absolvire recunoscută la nivel european.

 

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

14 mai 2014

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...