Actualitate, Stirea Zilei

Incendii la Ponor și Alba Iulia

Detașamentul de pompieri Aiud a intervenit ieri, la ora 08.06, în com. Ponor, zona Valea Rece, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei case de locuit, proprietatea lui A.C. Pentru stingerea incendiului, pompierii militari au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Ponor. Ca urmare a acestui eveniment, au ars acoperișul casei de locuit confecționat din lemn pe o suprafață de aproximativ 2 mp, tavanul pe o suprafață de circa 3 mp, 3 mp de vată minerală, un boiler de 100 litri și instalația electrică din zona afectată de incendiu.

De asemenea, detașamentul de pompieri Alba Iulia a intervenit azi noapte, la ora 02.34, pe str. Dr. Lazăr Aurel din municipiu, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei case de locuit, proprietatea lui Ț.D. Pentru stingerea incendiului, pompierii militari au intervenit cu trei autospeciale de lucru cu apă, o autoscară mecanică și o ambulanță SMURD. Ca urmare a acestui eveniment, a ars acoperișul casei de locuit confecționat din lemn cu învelitoare din țiglă pe o suprafață de aproximativ 120 mp și au mai fost deteriorate mobilierul și aparatura electrică de la mansarda casei.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Unirea” al judeţului Alba reaminteşte cetăţenilor unele măsuri pentru această perioadă, şi anume:

Verificarea, repararea, izolarea termică și curățarea periodică a coșurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii;

  • Coșurile de fum trebuie curățate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;

  • Coșurile de fum trebuie izolate termic față de elementele combustibile ale planseului sau acoperișului (grinzi, astereală de lemn și altele asemenea).

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

26 februarie 2016

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Scrie-ne pe Messenger
Loading...