Actualitate

Incendii de vegetaţie uscată, în Poiana Vadului şi Sohodol

foto: replicaonline.ro
foto: replicaonline.ro

Pompierii din Câmpeni au fost solicitaţi la sfâşitul săptămânii trecute pentru stingerea a două incendii de vegetaţie uscată. În această perioadă, mulţi oameni aleg să igienizeze terenurile prin ardere, riscând producerea unor incendii periculoase.

Pichetul de pompieri Cîmpeni a intervenit sâmbătă, la ora 14

.55, pe raza loc. Costeşti, com. Poiana Vadului, pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată şi litieră, ce se manifesta pe o suprafaţă de aproximativ 0.5 ha. S-a intervenit cu 2 autospeciale de stins incendii şi mijloace de primă intervenţie, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Poiana Vadului, incendiul fiind lichidat în circa 2 ore. Cauza probabilă a acestui incendiu o reprezintă un foc deschis în spaţii deschise.

Tot sâmbătă, la ora 19.21, Pichetul de pompieri Cîmpeni a intervenit, pe raza satului Vlădăşesti, com. Sohodol, pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată şi litieră, ce se manifesta pe o suprafaţă de aproximativ 2 ha. S-a intervenit cu 2 autospeciale de stins incendii şi mijloace de primă intervenţie, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Sohodol, incendiul fiind lichidat în circa 1 oră. Cauza probabilă a acestui incendiu o reprezintă un foc deschis în spaţii deschise.

Reamintim populaţiei faptul că, se interzice igienizarea terenurilor prin incendiere, împotriva celor vinovaţi se iau următoarele măsuri:

  • amendă contravenţională de până la 2.500 lei pentru nerespectarea normelor în domeniul apărării împotriva incendiilor;
  • sancţionarea până la suspendarea subvenţiilor acordate de A.P.I.A;
  • amenzi contravenţionale aplicate de Garda Naţională de Mediu – Comisariatul Judeţean Alba, în valoare de 3.000 – 6.000 lei persoanelor fizice şi 25.000 – 50.000 lei  persoanelor juridice.

Pompierii atrag atenţia că arderea vegetaţiei  este un fenomen  foarte periculos  care scăpat de sub control conduce la incendierea de păduri, căpiţe de fân, gospodării, etc.. Nu în ultimul rând astfel de incendii pot produce victime în rândul populaţiei.

 

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

24 martie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Scrie-ne pe Messenger
Loading...