Actualitate

Incendiatorul Horia Truţă condamnat la închisoare cu executare

Justiţia nu este aşa de oarbă cum se spune. Horia Truţă, albaiulianul care a dat foc la două persoane şi a incendiat un bar va executa până la urmă doi ani şi şase luni de închisoare cu executare. Decizia aparţine Curţii de Apel Alba Iulia, este devinitifă şi vine în urma recursului făcut de procurori.
Iniţial, judecat pentru tentativă de omor, Horia Truţă a fost condamnat de Tribunalul Alba la doi ani de închisore cu suspendare.

„Admite apelul declarat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba împotriva sentintei penale nr. 596/2014 pronuntată de Tribunalul Alba în dosarul penal nr. 2227/107/2014. Desfiintează sentinta penală atacată, sub aspectul laturii penale, privind individualizarea judiciară a pedepsei si, procedând la o nouă judecată, în aceste limite: Înlătură dispoziţiile privind suspendarea executării pedepsei sub supraveghere potrivit art. 91 Cod penal, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa de 2 ani şi 6 luni închisoare în detenţie. Menţine celelalte dispoziţii din sentinţa penală atacată. Cheltuielile judiciare avansate de stat în apel rămân în sarcina acestuia. Onorariul pentru apărătorul desemnat din oficiu, în cotă procentuală, în sumă de 50 lei, va fi avansat din fondurile Ministerului Justiţiei. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din data de 19.02.2015” se arată în decizia de astăzi a Curţii de Apel Alba Iulia.

Vă reamintim că în martie anul trecut în noaptea de 15-16 martie Truță Marius Horea, de 34 de ani, din Alba Iulia a participat, în local, la o petrecere privată. În jurul orei 03:00, pentru că era în stare avansată de ebrietate, bărbatului i s-a refuzat de către barman localului, servirea cu băuturi alcoolice. Acesta a părăsit localul şi a revenit după cca. 30 de minute având asupra sa un recipient cu combustibil şi o brichetă aprinsă, ameninţând că dă foc localului. În această împrejurare, două din persoanele participante la petrecere au încercat să-l liniştească şi să-l scoată afară din local, moment în care Marius Horea a împrăştiat combustibilul pe pardoseală şi a provocat un incendiu după care a fugit.
Cele două persoane care au vrut să-l liniştească L.C.A., de 26 de ani şi C.A., de 32 de ani, ambii din Alba Iulia, au suferit arsuri de gradul 2, 3 și 4 la nivelul braţelor, a picioarelor, a feţei şi pe spate, fiind transportaţi la spitalul din Alba Iulia de unde, de unde au fost transferaţi la o clinică de chirurgie plastică din Târgu Mureş unde au rămas internaţi mai bine de o lună.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

19 februarie 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Scrie-ne pe Messenger
Loading...