Actualitate, Sanatate, Stirea Zilei, Stiri, Stiri Aiud, Stiri Apuseni, Stiri Blaj, Stiri Cugir, Stiri Ocna Mures, Stiri Sebes, Stiri teius

Încă o linie de testare COVID-19 intră în funcțiune vineri, 27 martie la Alba Iulia!

DSP Alba

Joi, 26 martie, directorul DSP alba, Alexandru Sinea a anunțat că de vineri, 27 martie va fi operațională linia de testare COVID – 19 care va deservi județul nostru.

”Anunț în mod oficial că urmare a testelor paralele efectuate între laboratorul de Real Time PCR amenajat la laboratorul de diagnostic din cadrul DSP Alba, adică laboratorul de testare al COVID-19 de la DSP Alba și laboratorul de testare COVID- 19 de la Cluj, rezultatul testelor este identic adică rezultatele obținute sunt la aceeași valoare ceea ce ne indică faptul că linia noastră este calibrată și poate să înceapă testarea în mod real.

De mâine vom începe testarea personalului medical din județul nostru începând cu personalul unității de primiri urgențe continuând cu celelalte spitale, spitalul județean Alba, spitalul Blaj și toate celelalte spitale. Vrem să ne asigurăm că personalul medical este protejat sută la sută a fiind eroii noștri linia întâi.

Linia de testare achiziționată de fundația Transavia va fi amenajată tot în cadrul laboratorului DSP Alba, care se află momentan în proprietatea Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia.

Laboratorul DSP Alba este un laborator acreditat și autorizat atât Ministerul Sănătății cât și RENAR România și respectând toate normele prevăzute de legislația în domeniul. Se va lucra în paralel pe două linii, personalul DSP Alba din cadrul laboratorului va lucra în două schimburi în două ture ca să putem să testăm cât mai multe din județ.

Testele vor fi făcute cu făcute pe baza metodologiei aprobate la nivel național, adică acelor persoane care îndeplinesc criteriile de testare la nivel național, nu se pot face efectuat este la cerere pe bază de solicitare sau contracost”, a declarat directorul DSP Alba, Alexandru Sinea.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

26 martie 2020

About Author

administrator


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...