SEBES ALBA
Actualitate

Încă o corecţie financiară “aplicată” Primăriei Alba Iulia a fost anulată

foto: mirceahava.ro
foto: mirceahava.ro

O nouă corecţie financiară aplicată Primăriei Alba Iulia, a 5 a, anulată de către Curtea de Apel.

De această dată este vorba de o sumă importantă: 4 945 239,70 lei, corecţie aplicată la contractul de lucrări pentru reconstituirea şi punerea în valoare a Laturii de Vest – Fortificaţia Vauban.

Curtea de Apel Alba Iulia a admis acţiunea formulată de municipiul Alba Iulia (primăria) în contradictoriu cu M.D.R.A.P. şi a dispus anularea corecţiei financiare aplicată în cuantumul sumei menţionate anterior.

Fără a avea pretenţia de a reaminti albaiulienilor faptul că bugetul oraşului a avut de suferit de pe urma acestor corecţii injuste, vreau doar să spun că avem o dovadă în plus că aici, că în oricare proiect pe care-l implementăm, s-a lucrat correct, transparent şi just în cheltuirea fondurilor europene şi naţionale. Apreciez pe cei îndreptăţiţi pentru dreapta judecată! 

Pe de altă parte satisfacţia ne e umbrită pe mai departe, dat fiind pericolul corecţiilor financiare pentru gradul de absorbţie al fondurilor europene.

Aceste corecţii nu mai pot fi recuperate de la Uniunea Europeană, iar acest fenomen naţional se va traduce prin sume de bani plătite din bugetul ţării beneficiarilor proiectelor, deci din buzunarul romanilor.

Şi asta în loc să avem parte de aceşti bani de la Bruxelles.

Sunt curios cum şi de unde, mai ales când, vor returna aceşti bani imputaţi pe nedrept actualii guvernanţi.” a declarat Mircea Hava –primarul municipiului Alba Iulia.

Distribuie Acum

4 iulie 2013

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *