Actualitate

Inaugurarea zonei centrale a municipiului Alba Iulia

Astăzi, în jurul orei 11 a fost inaugurată zona centrală a municipiului Alba Iulia, zona Tudor Vladimirescu cuprinsă între strada Henri Coandă (Oborului) și Calea Moților, în prezența oficialităților locale.

            Reamenajarea zonei centrale a durat 12 luni calendaristice, iar prețul contractului a fost de 4.481.509,37 lei cu TVA inclus. Modernizarea constă în amenajarea spațiului pietonal, a trotuarelor pietonale și a zonelor verzi de pe latura de est, precum și a aleilor auto și a parcărilor de pe latura vestică a străzii și în fața magazinului Unirea. S-au mai realizat două sensuri giratorii la intersecția străzii Tudor Vladimirescu cu strada Henri Coandă și Calea Moților, reconfigurându-se în același timp partea carosabilă dintre cele două străzi cu sens giratoriu. Pe suprafața carosabilă dintre cele două sensuri giratorii, aproximativ 8855 mp, a fost așternut un covor asfaltic din beton. Tot pe această suprafața a fost schimbat sistemul de iluminare, compus din 26 stâlpi cu braț și corpuri de iluminat pentru partea carosabilă, iar pentru partea pietonală s-au folosit 25 corpuri cu stâlp cu o înălțime de 4 metri, 50 corpuri cu o înălțime de 90 centimetri, dar și 20 spoturi încastrate în spațiile de odihnă.

            S-au amenajat pe zona vestică 88 de locuri de parcare, la care se face accesul prin doua stații de intrare/ieșire prevăzute cu bariere și sistem automat de plată a tichetelor, începând cu luna septembrie. Plata se va face doar în intervalul orar 7:30 – 17:00, tariful fiind de 1 leu pe o jumătate de oră de staționare, accesul fiind gratuit în afara acestui program. Tot din luna septembrie mașinile parcate pe carosabil vor dispărea, ușurând astfel traficul. În următoarea luna se va da drumul semafoarelor din sensul giratoriu, cel pietonal funcționând pe bază de buton.  Tot în cadrul proiectului au mai fost prevăzute amenajarea a 30 de locuri de parcare în zona BCR și în spatele magazinului Unirea, două stații de parcare taxi și două stații de autobuz.

            Au fost modificate și zonele verzi, atât ca formă, cât și ca dimensiune. O suprafață de 2110 mp a fost însămânțată cu gazon, au fost amenajate 15 spații de odihnă pentru pietoni, sprijinite pe ziduri înclinate și placate cu piatră, s-au plantat arbori ornamentali –  tei și 16 platani – pentru umbrirea spațiilor de odihnă, și 18 coșuri de gunoi.

            De asemenea s-a înlocuit rețeaua de distribuție a apei potabile și a branșamentelor aferente din conducte de oțel pe conducte din polietilenă PE100, pe o lungime de 394 ml, s-a efectuat o rețea de  canalizație pluvială în zona noii parcări, dar și în zona trotuarul estic. Contractul de servicii și lucrări a fost atribuit în baza procedurii cerere de ofertă executantului SC Elis Pavaje SRL Petrești, cu faza finală electronică și are la bază PUZ-Centrul Civic Alba Iulia aprobat prin HCL nr 67/2011.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

20 august 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...