Actualitate

În perioada Crăciunului plin de şoferi băuţi pe drumurile din Alba

În perioada Crăciunului şoferii au cam uitat că nu au voie să se urce la volan după ce au consumat băuturi alcoolice. Rezultatul accidente rutiere şi permise suspenda

La data de 26.12.2014, ora 17,30, poliţiştii rutieri l-au depistat pe D.A.R., de 27 de ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism pe DN 74, fiind sub influenţa alcoolului.
În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest a rezultat valoarea de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Alba Iulia unde i-au fost recoltate probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.
La data de 26.12.2014, orele 04.05, poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală Sebeş, l-au depistat pe M.T., de 49 de ani, din comuna Şpring, judeţul Alba, în timp ce conducea un autoturism, pe DJ 106 L, fiind sub influenţa alcoolului.
În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest a rezultat valoarea de
1,37 mg/l alcool pur în aer expirat motiv pentru care a fost condus la spitalul din Sebeş unde i-au fost recoltate probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
La data de 28.12.2014, ora 14.30, poliţiştii din Ciugud au fost sesizaţi cu privire la faptul că pe raza localităţii Hăpria, un autoturism a ieşit în afara carosabilului.
Din primele cercetări efectuate de poliţiştii deplasaţi la faţa locului a rezultat că P.M.D., de 59 de ani, din comuna Berghin, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 107, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum şi a ieşit în afara carosabilului.
În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest a rezultat valoarea de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat şi a fost condus la Spitalul Judeţean Alba unde i-au fost recoltate mostre de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În data de 28.12.2014, ora 00:03, pe strada Tudor Vladimirescu din Alba Iulia, D.P.A., un tânăr în vârstă de 25 de ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism, nu a adaptat viteza de deplasare la condiţiile de drum, a pierdut controlul asupra autoturismului şi a intrat în coliziune cu un stâlp de iluminat public.
În urma acestui eveniment rutier au rezultat pagube materiale iar cu ocazia soluţionării lui, poliţiştii din Alba Iulia au constatat că şoferul care l-a provocat era sub influenţa alcoolului.
În urma testării lui cu aparatul etilotest a rezultat valoarea de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat motiv pentru care a fost condus la Spitalul Judeţean Alba unde i i-au fost recoltate mostre de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În toate aceste cazuri, faţă de conducătorii auto au fost întocmite dosare penale în care sunt cercetaţi sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influenţa alcoolului.
La data de 24.12.2014, ora 15:00, poliţiştii rutieri din Alba Iulia l-au depistat pe M.A., de 24 de ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat, pe b-dul Revoluţiei din Alba Iulia.
În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule şi în plus, era sub influenţa alcoolului, valoarea indicată de aparatul etilotest fiind de 0,39 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Faţă de M.A. cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere fără permis şi conducerea unui autovehicul neînmatriculat.
În data de 24.12.2014, orele 19,56, poliţiştii din Câmpeni au fost sesizaţi cu privire la faptul că pe DN 75, pe raza localităţii Arieşeni, s-a produs un accident rutier.
Din primele cercetări efectuate de poliţiştii deplasaţi la faţa locului a rezultat că V.I.M., un tânăr în vârstă de 29 de ani, din comuna Arieşeni, în timp ce conducea un autoturism pe DN 75, în direcţia Ştei – Arieşeni, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum şi într-o curbă a pătruns pe contrasens unde a intrat în coliziune cu un autoturism condus de F.A., un bărbat în vârstă de 64 de ani, din municipiul Sebeş.
În urma accidentului, şoferul celui de-al doilea autoturism şi o femeie în vârstă de 39 de ani, pasageră în autoturismul condus de acesta, au suferit leziuni corporale uşoare.
În urma testării conducătorilor auto cu aparatul etilotest, pentru V.I.M. a rezultat valoarea de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat în vreme ce, pentru celălalt conducător auto, rezultatul a fost 0,00.
Faţă de V.I.M. cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă şi conducere sub influenţa alcoolului.
La data de 25.12.2014, orele 3,42, pe strada Ion Creangă din Aiud, D.I.R., de 19 ani, din Aiud, în timp ce conducea un autoturism, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, a pierdut controlul asupra autoturismului şi a intrat în coliziune cu un stâlp de susţinere a reţelei de energie electrică.
În urma accidentului, conducătorul auto şi o tânără în vârstă de 20 de ani, pasageră în autoturism, au suferit leziuni corporale, tânăra fiind transportată la spital.
D.I.R. a fost testat cu aparatul etilotest care a evidenţiat faptul că în momentul producerii accidentului era sub influenţa alcoolului, valoarea indicată de aparat fiind de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat motiv pentru care i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
Faţă de acesta cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere sub influenţa alcoolului şi vătămare corporală din culpă.
La data de 25.12.2014, orele 07:10, Poliţia Municipiului Blaj a fost sesizată cu privire la faptul că la spitalul din Târnăveni, judeţul Mureş, se află o persoană care declară că a fost victima unui accident rutier produs pe raza localităţii Sântămărie, comuna Cetatea de Baltă, judeţul Alba.
Poliţiştii din Blaj au demarat activităţile de verificare iar pe D.J. 107, la kilometrul 73, pe partea dreaptă a carosabilului, au identificat un autoturism răsturnat în şanţ.
În urma investigaţiilor efectuate a fost identificat conducătorul autoturismului, C.M.A., de 25 de ani, din Târnăveni, judeţul Mureş, care se pare că în dimineaţa zilei de 25 decembrie, în jurul orelor 06,30, nu a adaptat viteza autoturismului la condiţiile de drum, a pierdut controlul asupra acestuia şi a intrat şanţ.
După producerea accidentului atât conducătorul auto cât şi C.A.M., de 22 de ani, pasager în autoturism, s-au deplasat pe jos până în localitatea Cetatea de Baltă, la locuinţa bunicilor conducătorului auto, loc din care C.A.M. a fost transportat de rude la spitalul din Târnăveni, întrucât acuza dureri în zona capului.
Poliţiştii l-au testat pe conducătorul auto cu aparatul etilotest, rezultatul indicat de acesta fiind de 0,27 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Faţă de C.M.A., cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului.
La data de 25.12.2014, ora 17,29, L.D.M., o tânără de 26 de ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism pe strada George Coşbuc din Alba Iulia, la intersecţia cu B-dul Regina Maria, nu a acordat prioritate de trecere unui autoturism condus de un bărbat în vârstă de 52 de ani, din Alba Iulia, intrând în coliziune cu acesta.
În urma accidentului, conducătoarea primului autoturism a suferit leziuni corporale uşoare.
Ambii şoferi au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în ambele situaţii.
Cercetările sunt continuate.
La data de 26.12.2014, ora 20:31, pe Calea Moţilor din Alba Iulia, D.A.I., de 25 de ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, a pierdut controlul asupra autoturismului, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu o autoutilitară condusă de un bărbat în vârstă de 52 de ani, din Alba Iulia.
În urma accidentului, o tânără în vârstă de 25 de ani, a suferit leziuni corporale uşoare şi a fost transportată la spital.
Conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest care a evidenţiat faptul că D.A.I. era sub influenţa alcoolului, valoarea indicată de aparat fiind de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spitalul din Alba Iulia unde i-au fost recoltate mostre de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Faţă de D.A.I. cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă şi conducere sub influenţa alcoolului.
La data de 27.12.2014, orele 1845, poliţiştii din Cîmpeni au fost sesizaţi cu privire la faptul că pe DN 75, la km 85, pe raza localității Bistra, un pieton a fost lovit de un autoturism al cărui şofer a părăsit locul accidentului.
Victima, un bărbat în vârstă de 53 de ani, din comuna Bistra, care se deplasa pe partea carosabilă, a suferit un traumatism cranio cerebral şi o fractură de gambă şi a fost transportat la spitalul din Cîmpeni.
Imediat după sesizare, poliţiştii au demarat activităţile specifice pentru găsirea autorului accidentului iar la scurt timp a fost identificat F.N.C., de 37 de ani, din Baia de Arieş care, la momentul producerii accidentului se pare că era sub influenţa alcoolului.
În urma testării lui cu aparatul etilotest a rezultat valoarea de 0,81 mg/l, alcool pur în aerul expirat şi a fost condus la spitalul din Cîmpeni unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În data de 28.12.2014, faţă de F.N.C. a fost luată măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore urmând ca azi, 29 decembrie, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Cîmpeni cu propunere de arestare preventivă sub aspectul comiterii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducere sub influenţa alcoolului.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

29 decembrie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...