Actualitate, Comunicate, Stirea Zilei

În perioada aprilie-iunie, se vaccinează caii, cîinii și pisicile!!!

În conformitate cu prevederile Ord. Presedintelui A.N.S.V.S.A. nr. 29/2014 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Programului actiunilor de supraveghere, prevenire, control si eradicare a bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protectia animalelor, protectia mediului, de identificare si inregistrare a bovinelor, suinelor, ovinelor si caprinelor, în acesată perioadă, medicii veterinari de libera practica titulari ai contractelor de prestari servicii sau ai contractelor de concesiune, efectueaza sub coordonarea D.S.V.S.A. Alba urmatoarele actiuni sanitare veterinare:

  • Campania de recoltare a probelor de sange de la toate cabalinele în varsta de peste 6 luni in vederea depistării AIE(anemie infectiosa ecvină) acțiune care este programata în perioada Februarie- Aprilie 2016 si totodata se va efectua si acțiunea de vaccinare anticarbunoasa(contra antraxului) a cabalinelor, cu indeplinirea conditilor fiziologice si de varsta impuse in prospectul vaccinului de catre

  • De asemenea tot în aceasta perioada se va efectua si vaccinarea antirabica de completare a cainilor si pisicilor in varsta de peste 3 luni care nu au putut fi vaccinati in timpul campaniei si numai la cainii care au fost microcipati si detin carnete de sanatate.

Mentionam faptul că, manopera și contravaloarea vaccinului antirabic se suporta de la bugetul de stat în cazul exploatatiilor non-profesionale (gospodariile populatiei), iar proprietarii de animale au obligatia sa achite contravaloarea costurilor legate de microcipare.

Refuzul proprietariilor de animale de a efectua actiunile sanitare veterinare obligatorii constituie contraventie la normele sanitare veterinare si se sanctioneaza conform H.G. 984/2005 cu amendă de la 400 la 1000 lei

Director Executiv

Dr. Bălgrădean Florean

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

9 martie 2016

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Comentarii recente
Scrie-ne pe Messenger
Loading...