Actualitate, Stiri

În liceele din Alba, Hunedoara, Sibiu se caută agenţi şi ofiţeri pentru penitenciare

03.PenitenciarÎn perioada 17-28 martie 2014 are loc o acţiune de popularizare a meseriei de lucrător de penitenciare în rândul elevilor din judeţul Alba, Hunedoara, Sibiu.

Liceele din Alba şi judeţele limitrofe vor fi vizitate de o echipă constituită din angajaţi din cadrul Penitenciarului Aiud, formată din ofiţerul cu formarea profesională şi funcţionari publici cu statut special, absolvenţi ai Facultăţii de Poliţie, specialitatea penitenciare, din cadrul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti şi ai Şcolii Naţionale de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Târgu-Ocna.

Oferta educaţională vizează elevii din clasele liceale din anii terminali care sunt invitaţi să se înscrie în unităţile de Învăţământ ale Ministerului de Interne în anul universitar şi şcolar 2014-2015.La finalul activităţilor vor fi împărţite pliante ale unităţilor de învăţământ care pregătesc agenţi şi ofiţeri de penitenciare.

În etapa următoare elevii din liceele partenere vor vizita unitatea de detenţie în cadrul programului „Şcoala altfel: să ştii mai multe, să fi mai bun” pentru a prezenta specificul muncii lucrătorului de penitenciare.

De menţionat că în anul 2013 o campanie similară la care a participat Penitenciarul Aiud a avut rezultate foarte bune: 75 de candidaţi pentru Şcolii Naţionale de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Târgu-Ocna şi 6 pentru Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti.

 

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

19 martie 2014

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...