Evenimente

În județul Alba au continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă normele de protecție sanitară

protectieprotectie

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba a continuat activităţile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Sub coordonarea Instituţiei Prefectului, au continuat, în sistem integrat, acţiunile de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în scopul prevenirii răspândirii virusului Covid 19.

În ultimele 24 de ore, la activităţile desfăşurate au participat 255 de poliţişti şi poliţişti locali, alături de jandarmi, lucrători din alte instituţii cu atribuţii în domeniul verificări modului de respectare a normelor de prevenire a răspândirii noului coronavirus şi au fost controlate 145 de societăţi comerciale/ persoane fizice autorizate şi 87 de mijloace de transport, din care 47 de mijloace de transport în comun.

Au fost legitimate 2.038 de persoane şi verificate 145 de obiective de interes precum restaurante, fastfood-uri, hoteluri, pensiuni, cabane şi alte spaţii de cazare.

Echipele de control au depistat şi sancţionat 211 persoane care nu au respectat măsurile de protecţie individuală şi 7 care nu au respectat restricţiile de deplasare.

A fost sancţionat un agent economic pentru că nu a respectat măsurile stabilite pentru desfăşurarea activităţii

De exemplu, cu ocazia unei acţiuni cu efective suplimentare, organizată la Alba Iulia, au fost verificate 93 de societăţi comerciale şi 96 de locaţii unde îşi desfăşoară activitatea agenţi economici din domeniul HORECA.

Au fost legitimate 504 persoane, au fost verificate 210 autovehicule şi au fost aplicate 135 de sancţiuni contravenţionale, din care 76 de pentru nerespectarea regulilor de protecţie sanitară.

La acţiune, alături de poliţişti au participat jandarmi, poliţişti locali, lucrători ISU, DSVSA, DSP şi ITM.

La Sebeş, echipele de control au verificat 14 societăţi comerciale, au legitimat 103 persoane şi au aplicat 75 de sancţiuni contravenţionale, din care 39 la Legea 55/2021.

The post În județul Alba au continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă normele de protecție sanitară appeared first on albapesurse.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

8 februarie 2021

About Author


Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...