Actualitate

În această perioadă se desfăşoară pe raza municipiului plombări la rece a îmbrăcăminţilor asfaltice, acolo unde situaţia permite, pentru limitarea degradării drumurilor.

O echipă mixtă formată din reprezentanţi ai primăriei şi ai beneficiarilor de reţele de utilităţi identifică şi remediază cedările în platformele dalate şi zonele pietonale. Există astfel de situaţii semnalate pe traseele reţelelor de gaz, apă etc. Astăzi se lucrează pe străzile Lalelelor şi Luminii.

Primarul Mircea Hava şi directorul Direcţiei Investiţii Silvia Moldovan, au convocat de urgenţă într-o întâlnire, echipa de management a proiectului implementat pe POS Mediu de către operatorul APA CTTA.

Acestora li s-a pus din nou în vedere modul deficitar în care constructorii au înţeles să aducă la starea iniţială drumurile din cartierele în care s-a introdus canalizarea, în special drumurile profilate anterior de primărie cu piatră, care până la data lucrărilor erau practicabile.

Beneficiarii proiectului au dat asigurări că vor întocmi un plan de lucru pentru soluţionarea tuturor problemelor semnalate de către cetăţeni până la finalul lunii martie. Acest orizont de timp ia în calcul şi perioada improprie lucrărilor, în care precipităţiile fac imposibilă intervenţia corespunzătoare la drumuri.

Este ultimul avertisment pe care l-am adresat. Bunavoinţa noastră a fost interpretată după bunul plac de unii constructori, iar acest lucru este inadmisibil.

N-au decât să evalueze dânşii ce înseamnă o amendă administrativă tradusă în tone de material care îl puteau folosi de la bun început aşa cum trebuie pe străzile pe care au lucrat.

Canalizarea este un lucru bun, dar nu trebuie depăşit prin problemele pe care le au cetăţenii astăzi acolo unde nu s-au adus drumurile la starea iniţială.

Nu am fost niciodată adepţii măsurilor aspre, dar dacă aceste angajamente nu vor fi respectate vom transforma urgent dezinteresul în amenzi.” precizează primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava.

În prezent se intervine în Oarda pentru îndepărtarea noroiului, urmând ca ulterior să se finalizez tot ansamblul de străzi.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

13 februarie 2013

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...