Actualitate, Financiar, Stiri

În 2015 Cugirul are venituri dublate de fondurilor europene

În 2015 oraşul Cugir are un buget dublu faţă de anul precedent… chiar dacă nu a primit de la guvern nici un leu din impozitul pe venit pentru echilibrare.

Aproximativ jumătate din buget sunt bani europeni, mai exact din totalul de 55.705.000 lei, peste 24.600.000 lei sunt venite de la UE pentru proiectele aflate în derulare din anul trecut.

Venituri proprii: 21.000.000 lei
Fonduri europene: 24.600.000 lei
Sume defalcate din TVA: 10.105.000 lei
Total: 55.705.000 lei

Aproximativ 16.000.000 lei intră reprezintă bani europeni reabilitarea şi modernizarea străzilor 1 Mai, str. Mihai Viteazul, str. Avram Iancu, str. Vasile Alecsandri, str. 21 Decembrie 1989, str. Râul Mic din Cugir şi str. Eroilor din Vinerea. Un alt proiect care aduce 6.000.000 lei este cel de modernizare şi dotare a ambulatoriului din cadrul spitalului. În ambele cazuri lucrările au fost deja începute, sunt în plină desfăşurare, urmând a fi finalizate pănă la sfârşitul anului.

O parte din veniturile proprii vor fi folosite pentru finalizarea unor investiţii începute sau derularea unora noi: 2.215.000 lei vor fi utilizaţi pentru modernizarea străzilor A. Vlaicu, Colinei şi Culturii, sumă la care se adaugă cheltuielile cu studiile de fezabilitate. Tot la capitolul străzi, 120.000 lei vor fi investi în realizarea planurilor de mobilizare şi mobilitate urbană, şi peste 30.000 lei în studii de fezabilitate necesare semnalizării rutiere Cugir-Vinerea şi amenajării unei alei pietonale şi a unei piste pentru biciclişti – după cum precizează reprezentanţii Primăriei Cugir.

Investiţii în sănătate: pe lângă proiectul de modernizare şi dotare a ambulatoriului, administraţia locală va finanţa Spitalul Orăşenesc Cugir cu 2.022.000 lei, din care 500.000 lei pentru cheltuieli materiale şi 1.522.000 lei pentru investiţii – reparaţii capitale şi dotări. Investiţiile se referă lucrările de la chirurgie care sunt în curs de finalizare, la înlocuirea instalaţiei de alimentare cu energie şi la amenajarea unei parcări care să descongestioneze traficul din curtea spitalului. Peste 117.000 lei din bugetul local sunt destinaţi achiziţionării unei mese de operaţie şi a unei lămpi scialitice.

La capitolul învăţământ, pe lângă bugetul necesar acoperirii cheltuielilor materiale, de personal şi asigurării burselor pentru elevi, sunt prevăzuţi 110 000 lei pentru întocmirea documentaţiilor necesare reabilitării clădirilor tuturor instituţiilor şcolare şi a grădiniţelor de pe raza oraşului Cugir. Anul acesta, administraţia locală vrea să finalizeze lucrările de la atelierul Colegiului Tehnic I.D. Lăzărescu pentru care au fost alocaţi aproximativ 230.000 lei.

Alte sume vor fi alocate pentru evenimentele destinate marelui public: Zilele Tineretului, Ziua copilului, Ziua persoanelor vârstnice, Festivalul Toamna Cugireană, alte manifestări culturale: spectacole de teatru, film, spectacole muzicale. Pe lângă finanţarea activităţilor cultural sportive, administraţia cugireană vrea să modernizeze Căminul Cultural din Vinerea unde sunt organizate diferite spectacole tradiţionale şi alte evenimente importante pentru comunitate – ne spun reprezentanţii administraţiei cugirene.

De asemenea vor fi realizate lucrări de modernizare la stadionul CSO Cugir unde se va înlocui gardul actual şi se va realiza o copertină care să protejeze lucrările deja executate la tribună.

Ca şi în anii precedenţi, una din problemele oraşului Cugirul este plata salariilor din învăţământ, dar Primăria Cugir va solicita şi în acest an completarea sumelor la rectificările bugetare care vor avea loc.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

17 februarie 2015

About Author

Cititorul


ONE COMMENT ON THIS POST To “În 2015 Cugirul are venituri dublate de fondurilor europene”

  1. Ca şi anii precedenţi, una din problemele oraşului Cugirul este plata salariilor din învăţământ ????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...