Politica

Împreună, dar separați: PSD+ALDE, o căsnicie tot mai șubredă!

Cum alegerile pentru Parlamentul European bat la ușă, mai toate partidele încep din nou să lanseze mesaje, săgeți sau bezele dintr-o ogradă în alta. Deși ALDE este principalul partener de guvernare al PSD, fisurile încep să fie tot mai evidente.

Astfel, după ce președintele ALDE Alba, Ioan Lazar declarase recent cu privire la alegerile prezidențiale că Liviu Dragnea ar ieși pe locul 2 chiar dacă ar candida și singur, ieri a opinat că formațiunea sa ca candida separat de PSD pentru Parlamentul European:  “Am participat ieri și alaltăieri la ședința Biroului Executiv de la București. După toate probabilitățile, ALDE va participa la alegerile europarlamentare singur, nu împreună cu colegii de coaliție, așa cum s-a tot vehiculat. Nu s-a discutat încă concret, nu s-a stabilit, dar, repet, după toate probabilitățile vom participa separat”.

Examen de…admitere pe lista ALDE

De asemenea, șeful ALDE a ținut să mai precizeze și că partidul său va fi foarte atent în ceea ce înseamnă lista pentru europarlamentare, existând mai multe criterii pe care cei care se visează europarlamentari vor trebui să le împlinească: “ALDE nu va trimite pe oricine să candideze pentru aceste alegeri, reprezentanții noștri trebuie să fie calificați, să corespundă nivelului european, să nu meargă în parlamentul european să se facă de rușine, să denigreze țara din care provin așa cum se întâmplă acum cu foarte mulți dintre europarlamentarii români. Vor trebui să dovedească o experiență politică și să prezinte un proiect politic viabil în fața comisiei din interiorul ALDE”, a mai spus liderul local al ALDE.

Surprinzător sau nu, de pe lista de criterii de selecționare a viitorilor candidați ALDE a lipsit criteriul eliminatoriu al traseismului politic, deși Ioan Lazăr a admis că este o observație care ar trebui bine analizată.

Un lucru este cât se poate de cert: ALDE Alba nu va avea niciun candidat pe locuri eligibile pe lista pentru Parlamentul European. Din câte se pare, PNL este singurul partid care ar urma să aibă doi candidați cu notorietate mare la nivel județean în lupta pentru Bruxelles: este vorba de Mircea Hava și posibil Dan Motreanu.

Alegerile pentru Parlamentul European se vor desfășura în 26 Mai 2019 in România, pentru următorul legislativ 2019-2024, țara noastră urmând să aibă 33 de mandate (cu unul mai mult ca până acum, urmare a ieșirii Marii Britanii din UE).

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

31 ianuarie 2019

About Author

Florin Soare


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...