Actualitate, Politica

ICCJ: Ordonanţa privind migraţia aleşilor locali este neconstituţională

Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie a declarat Ordonanţa de Urgenţă 55 privind migraţia aleşilor locali drept neconstituţională. Decizia a venit după sesizarea parlamentarilor PNL.
Vă reamintim că pe 2 septembrie, în preajma alegerilor prezidenţiale , legea privind traseismul politic a fost publicată la Monitorul Oficial. Respectiva Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului prevedea că orice ales public îşi poate schimba culoarea politică fără a-şi pierde mandatul. Legea a fost iniţiată de guvernul Ponta.
Prin Ordonanţa de Guvern prevederile Legii Traseismului Politic din 2006 au fost suspendate pentru 45 de zile.
În Alba, PSD a profitat cel mai mult de această ordonanţă. În cele 45 de zile cât a fost valabilă perioada de transferuri politice în PSD Alba au venit: 5 primari, un viceprimar, 2 consilieri judeţeni, 37 consilieri locali.
Primari: Ioan Călin Andreş (Cîmpeni), Gheorghe Vlad (Vinţu de Jos), Arieşeni (Vasile Marin Jurj), Râmeţ (Vasile Raica), Ponor (Vasile Stan)
Viceprimari: Nicolae Hărăguş (Meteş)
Consilieri judeţeni: Gabriel Cîra-Grigorescu şi Cornel Filipescu
De la PSD a plecat un singur viceprimar: Adrian Elisei Florea, comuna Întregalde, care a trecut la PSD.
După cum ştiţi PSD Alba a pierdut clar alegerile în Alba iar primarii care au trecut la PSd auu pierdut categoric alegerile în localităţile pe care le conduc.
lista-migratorilor

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

17 decembrie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...