Actualitate, Social

Ia-ți cel mai COOL Job din lume și fii TU Moș Crăciun !

Anul acesta Moș Crăciun s-a decis să ajungă la toți copiii și mai ales la cei pe care nu i-a mai vizitat de ceva timp, dar pentru asta are nevoie de TINE.
Ia-ți cel mai COOL Job din lume și fii TU Moș Crăciun pentru copiii cu nevoi speciale de la Centrul de Educație Incluzivă. Tot ce trebuie să faci este să duci la Căsuța lui Moș Crăciun din Piața Cetății sau la Art Cafe, o hăinuță ori un caiet, o jucarie sau orice crezi tu că l-ar bucura pe un copil.
Spiridușii moșului te vor aștepta acolo în perioada 3-15 decembrie, după care se vor grăbi să ajungă în data de 16 decembrie, cu darurile de la tine, la cei peste 150 de copii.

CENTRU ȘCOLAR DE EDUCAȚIE INCLUZIVĂ:

Aici învață, mănâncă și beneficiază de diverse activități educationale si de recuperare 166 de elevi. Sunt repartizați în 9 clase de învățământ primar, 8 clase de învățământ gimnazial și o clasă de preșcolari. În plus, 8 elevi cu deficiențe grave/ asociate beneficiază de școlarizare la domiciliu. De menționat faptul că din totalul de clase, 5 dintre acestea le sunt destinate elevilor care au afecțiuni severe. În permanență, profesorii, educatorii, logopezii și psihologii îi ajută pe copii să se integreze în colectivitate, să aibă o viață cât mai normală și să deprindă cât mai multe cunoștințe. Este important de știut că Centrul Școlar de Educație Incluzivă din Alba Iulia funcționează în regim de semi internat. Elevii încep cursurile la ora 8:00, au parte de o masă iar la prânz, după terminarea cursurilor, sunt implicați, alături de personalul didactic, în diferite activități compensativ-recuperatorii cum ar fi cele ludoterapie, de socializare, de terapie ocupațională , psihodiagnoză, terapia tulburarilor de limbaj în funcție de nevoile fiecărui copil. În cazul elevilor de clasa a VIII-a, aceștia sunt îndrumați să își continue studiile, fie la liceu, fie la o şcoală profesională. Unii nu reușesc însă cei care o fac își depășesc, cu adevărat, limitele.
Copiii de la Centrul Școlar de Educația Incluzivă se bucură că orice, iar anul acesta doar tu poți să le poate face o zi mai frumoasă. Nu sunt pretențioși, se bucură și de o simlă ciocolată.
Tu decici ce primesc, pentru că ei au nevoie de orice. Haine, rechizite, jucării, cărți sau alimente

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

3 decembrie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...