Actualitate

Horea Timiş spune la revedere Direcţiei de Sănătate Publică Alba

După 5 ani de colaborare, Horea Timiș își ia rămas bun de la Direcția de Sănătate Publică Alba. Acesta va rămâne la conducerea instituției până în 31 martie, când Pițu Cornel va prelua interimatul până când postul va fi scos la concurs. Horea nu se desparte însă de sistemul medical, el intenționând să își deschidă o firmă de consultanță în managementul sanitar, acesta fiind și motivul pentru care a renunţat la funcția de director DSP Alba.

„Mă despart foarte greu de colegii mei, eu aici m-am format. Eu fără colegii mei nu eram ce sunt acum” a spus Horea Timiș în ultima conferință de presă organizată din postura de director DSP Alba.
Acesta a precizat că plecă împăcat din domeniul public și este mulțumit de ceea ce a realizat la DSP.
„Ce am făcut la direcție destul de important și cum las lucrurile, foarte important este că am revigorat partea de laborator pe apă , l-am acreditat. Suntem singurul laborator de apă din județul Alba.”
El a mai precizat în tot acest timp a reușit să stabilească situația juridică a direcției, să crească calitatea serviciilor, să dubleze veniturile și mai ales a reușit în tot acest timp ca DSP Alba să devină un punct de reper la nivel național.
„Când am venit am găsit un parc auto cu Dacii 1310, las un parc auto cu ultimele tipuri de logan.” a mai precizat Horea.
Acesta a specificat și motivul pentru care a decis să lase pe mâna altcuiva DSP Alba. Horea intenționează să deschidă în Alba Iulia, alături de parteneri din țară și străinătate, o firmă de consultanţă în managementul sanitar.
„Eu în privat voi face optimizare de sistem, analiză cod beneficiu, management sanitrar, consultanță practic în managementul sanitar. Vrem ca în trei ani să fim lideri pe piața din România, deci nu ne jucăm cu asta, iar ceea ce facem este să venim în folosul sanitar, să scanăm sistemul. Identificăm erorile din sistem, erorile din procesele medicale și așa facem optimizarea. Arătăm ce nu merge și de ce nu merge și eliberăm documentele strategice de consultanță pentru spitale, managerii de spitale și administrația publică.” a spus Horea Timiș.
Potrivit acestuia, în locul său va sta, până la un concurs organizat de ANFP, Cornel Pițu, un economic cu experiență în sistemul sanitar.
„Domnul Pițu Cornel este în primul rând un profesionist. Cunoaște sistemul de sănătate deci transferul de face către cineva care știe despre ce vorbim.” a încheiat Timiș.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

18 martie 2015

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...