Actualitate, Stirea Zilei

Holzindustrie Schweighofer reacționează

În urma articolului publicat de ziarulapulum.ro prin care Holzindustrie Schweighofer a păgubit statul român și furnizorii de lemn autohton, încă din anul 2003, reprezentanții companiei reacționează și răspund pintr-o scrisoare.

Vă prezentăm mai jos conținutul scrisorii:

”Întregul articol publicat de Neuer Weg este – din nou – un amestec nefericit dintr-o poveste inventată de cineva, care nu este un expert și care vrea doar să facă rău companiei noastre fără nici un motiv.

De la demararea activității fabricilor de cherestea până în octombrie 2014, am folosit un sistem de măsurare electronic, care a fost verificat de către institute independente, și care este utilizat în prezent în multe state membre ale UE pentru măsurarea și clasificarea buștenilor.

Începând cu luna octombrie 2014, din cauza schimbărilor legislative, am fost nevoiți să limităm utilizarea facilităților noastre de măsurare computerizată, care sunt printre cele mai moderne din Europa, doar pentru nevoile legate de procesul tehnologic.

Așa cum specialiștii din industria lemnului din România cunosc, actualmente, măsurarea lemnului relevantă pentru determinarea prețurilor, înregistrare etc. se face direct și manual în pădure / depozitul de buștean, așa cum este prevăzut de noua legislație românească (HG 470/2014) .

Prin urmare, așa-numitele „concluzii” ale domnului Hedrich sunt bazate pe presupuneri greșite.

Ar trebui menționat faptul că măsurarea electronică este cu siguranță și prin natura sa mult mai precisă decât orice măsurătoare manuală. Măsurarea electronică este o metodă aplicată și recunoscută pe plan internațional, dar România face o excepție. Suntem foarte surprinși și ne întrebăm de ce ar denunța cineva un standard european și întreaga industrie europeană a lemnului ca fiind înșelătoare și ar face afirmații nefondate, inclusiv despre acțiuni ilegale. Deoarece astfel de acuzații sunt foarte dăunătoare pentru imaginea și activitatea noastră, compania ia în considerare demararea unor demersuri legale necesare.”

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

28 iulie 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...