Actualitate, Cultura, Stiri

Hercules de la Partoş, exponatul lunii aprilie la Muzeul Naţional al Unirii

06.Marţi, 1 aprilie 2014, ora 12.00, Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia va găzdui un nou episod din proiectul Exponatul lunii. Piesa lunii aprilie este statueta lui Hercule(s) descoperită la Alba Iulia (Partoş) în urmă cu doi ani de zile.

Piesa a fost recuperată din mâinile unor traficaţi de obiecte de patrimoniu în urma unei ample acţiuni desfăşurate de către poliţiştii albaiulieni în toamna anului 2013.

Statueta care îl reprezintă pe Hercule, cunoscută în literatura de specialitate drept Hercule Farnese, a fost descoperită accidental în cartierul Partoş din Alba Iulia, pe un şantier de construcţii.

Statueta a fost descoperită în apropierea anticului forum roman din Municipium Aurelium Apulense (viitoarea Colonia Aurelia Apulensis).

Hercules din Partoş este o statuetă din marmură albă care ar putea proveni din cariera de la Aphyon, Frigia, Asia Mică (pe actualul teritoriu al Turciei).

Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia şi Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

31 martie 2014

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...