Actualitate

Heliport medical, inaugurat la Alba Iulia

1237052_500686956688769_887837813_nSpitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia dispune de vineri de un heliport, care va putea fi folosit şi noaptea, banii investiţi în acest obiectiv ridicându-se la aproape 200.000 de lei. Heliportul se află în incinta Colegiului Militar „Mihai Viteazul”, în vecinătatea spitalului din Alba Iulia. Aici exista o platformă de aterizare/decolare a elicopterelor, dar care era deteriorată şi nu putea fi folosită şi pe timp de noapte.

Condiţiile de acces erau improprii, aşa că a fost reabilitat drumul, lung de circa o jumătate de kilometru, şi au fost automatizate porţile de intrare şi de ieşire.

De asemenea, s-a investit în sistemul de balizaj, pentru a se putea ateriza pe timp de noapte, şi în „mâneca de vânt”, a declarat Nicoleta Coşarcă, managerul spitalului din Alba Iulia.

La festivitatea de inaugurare a fost prezent şi preşedintele Consiliului Judeţean,  Ion Dumitrel, care a declarat că speră că eforturile financiare pe care le face instituţia să nu fie zadarnice.

Aştept de foarte mult timp, şi încă nu vine, schimbarea mentalităţii şi a comportamentului în Spitalul Judeţean Alba”, a spus Dumitrel.

Acesta le-a cerut angajaţilor spitalului „să respecte pacienţii şi să-i trateze ca pe nişte oameni, şi nu ca pe altcineva”.

La rândul său, managerul spitalului, Nicoleta Coşarcă, a declarat că „cea mai mare bătălie pe care o avem de dus este bătălia cu mentalitatea, cu atitudinea, cu comportamentul”.

Marius Alexandru

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

21 septembrie 2013

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...