Actualitate

Hai astăzi la Bursa Locurilor de Muncă Pentru Absolvenți!

tdsc08515Asociația Absolvenților Universității „1 Decembrie 1918” Alba Iulia și Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă Alba invită absolvenții la Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți, care se va derula Vineri, 27 Septembrie 2013, începând cu orele 9.30 la sala de conferințe de pe str. Bucovinei, nr. 6 (în zona pieței din centru). Acest eveniment este inculs în proiectul “Pregătiţi pentru viitor” o inițiativă a tinerilor voluntari și membri ai Asociației Absolvenților Universității „1 Decembrie 1918” Alba Iulia în parteneriat cu Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Alba, Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, Centrul de Informare, Consiliere și Orientare în Carieră din Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia și Liga Studenților din aceași universitate.

Absolvenții sunt invitați să participe la Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți și să se întâlnească cu angajatorul față în față. Aici vor avea șansa să facă primul pas spre o angajare, într-o întâlnire directă cu angajatorul, fără alți intermediari.

Îi sfătuim pe doritori să aducă cu ei atât un Curriculum Vitae dar și o Scrisoare de Intenție, iar pentru a avea mai multe șanse, mai multe CV-uri.

Este de preferat ca CV-ul să fie tehnoredactat și nu scris de mână, spre deosebire de scrisoarea de intenție care este obligatoriu să fie scrisă de mână.

Atenție la INTERVIU! Acesta poate dura de la câteva minute, până la o oră.

Interviul nu este decât o conversație pe tema abilităților tale profesionale.

Toate acestea sunt instrumente de promovare personală, așadar ai grijă să te „vinzi” bine.

Prima impresie se creează în primele minute, timp în care atenția părților și puterea de a reține amănunte este maximă.

Atenție la ținută și evită hainele prea colorate.

Evită să vorbești urât despre fostul loc de muncă.

Asigură-te că ai telefonul închis în timpul interviului.

În cadrul proiectului „Pregătiți pentru viitor” o parte dintre absolvenți s-au pregătit în cadrul a trei ateliere de lucru, în care și-au dezvoltat abilități pentru angajare, învățând cum se realizează o scrisoare de intenție, ce trebuie și ce nu trebuie să conțină un CV, modul în care se vor prezenta la interviu și ce nu trebuie să facă atunci când ajung în fața unui potențial angajator.

De asemenea ei au învățat cum se aplică organigrama în cadrul unei instituții publice sau private, care sunt metodele prin care pot rezolva o sarcină de lucru și cum pot dezvolta idei pentru îndeplinirea anumitor scopuri.

De asemenea peste 500 de absolvenți au primit în cadrul Festivității de Absolvire un ghid care să îi ajute să se pregătească pentru acest moment. Le dorim mult succes și să reușească să obțină locul de muncă visat.

Proiectul este finanţat de Comisia Europeană prin Programul “Tineret în acţiune” (program care susţine activităţile de învăţare nonformală pentru tineri prin înfiinţarea de proiecte) în cadrul Subacţiunii1.2 – Iniţiative naționale ale tinerilor.

Echipa de proiect este formată atât din tineri liceeni, studenţi şi absolvenţi ai Universităţii “1 Decembrie 1918 Alba Iulia”, voluntari și membri ai Asociației Alumni UAB.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

27 septembrie 2013

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...