ALBA
Actualitate, Stiri Sebes

GUVERNUL SUBFINANȚEAZĂ BUGETUL SEBEȘULUI ȘI OPREȘTE INVESTIȚIILE DORITE DE CETĂȚENI!

REFUZUL DE A ALOCA RESURSĂ PENTRU ASISTENȚA SOCIALĂ – CEA MAI MARE JIGNIRE ADUSĂ PERSOANELOR VULNERABILE!

Guvernul României fură din bugetul Sebeșului 7,3 milioane de lei. În sarcina Municipiului Sebeș, unul din cele mai dezvoltate centre economice ale țării, se vor regăsi cheltuieli obligatorii de circa 1,5 milioane de lei, la care se adaugă alte 5,8 milioane de lei cu finanțarea drepturilor asistenților personali ai persoanelor cu handicap grav și indemnizațiilor lunare ale persoanelor cu handicap grav, resursă pe care guvernul refuză să o aloce, jignind fără precedent persoanele vulnerabile.

Prin proiectul de lege al bugetului de stat aferent anului 2019, se stabilește o creștere a veniturilor Municipiului Sebeș alocate din cote defalcate din impozitul pe venit cu circa 800 mii lei.

La Sebeș, această stare de lucruri se traduce printr-o frânare gravă a investițiilor. Să înțelegem că mesajul Guvernului este că nu mai sunt necesare investiții în educație, sănătate, infrastructură, în aspectul unui oraș sau în cultură? Previziunea sumbră este că o parte a investițiilor începute vor trebui abandonate din lipsa fondurilor. Multe activități previzionăm că vor fi desfășurate în sistem de avarie, cu un buget din care este posibil să nu mai poată fi finanțată nici măcar funcționarea, nemaivorbind de dezvoltare. Școală, spital, străzi – ne vom afla în curând în imposibilitatea de a ne cofinanța proiectele pe care cetățenii le așteaptă.

Mă alătur primarilor care vor prezenta o listă de nemulțumiri Guvernului, acuzând lipsa de consultare în realizarea bugetului anului 2019, prin care se subfinanțează administrațiile locale.

Stire preluata de pe adresa de facebook
Dorin Nistor – Primar


Distribuie Acum

2 februarie 2019

About Author

administrator


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

#
Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Ziarul Apulum
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
Anunturi Negociat.ro
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.
Site-uri Partenere
Radio Alba apartamente de vanzareCentrale Electrice
Scrie-ne pe Messenger
Loading...