Actualitate

Guvernul se împrumută pentru a putea face plata către beneficiarii de fonduri europene

Guvernul României a aprobat în şedinţa de astăzi, 18 februarie a.c., un nou împrumut de la Trezoreria Statului pentru a pune la dispoziţia Autorităţilor de Management ale programelor operaţionale resursele necesare pentru plata facturilor către beneficiarii de fonduri europene.

„Guvernul României a aprobat un nou împrumut cu o valoare de 800 milioane de lei, sumă care va fi folosită pentru plata beneficiarilor. Obligația statului român este să asigure resursele necesare pentru plata beneficiarilor la timp, fapt care facilitează implementarea proiectelor și asigură premisele necesare pentru absorbția fondurilor UE. Ulterior, sumele achitate beneficiarilor de către statul român vor fi rambursate României de către Comisia Europeană. Atenționez, din nou, că implementarea proiectelor din cadrul tuturor programelor trebuie accelerată semnificativ în acest ultim an în care mai putem atrage fondurile alocate pentru perioada de programare 2007 – 2013”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Noile fonduri vor fi folosite pentru efectuarea de plăţi către beneficiarii proiectelor implementate în cadrul a trei programe. Astfel, pentru efectuarea de plăţi către beneficiarii Programului Operaţional Mediu au fost alocate fonduri cu o valoare de 400 milioane de lei, iar pentru achitarea facturilor către beneficiarii Programului Operaţional Regional a fost prevăzută o sumă de 250 milioane de lei. În acelaşi timp, pentru efectuarea de plăţi către beneficiarii Programului Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice a fost alocată o sumă de 150 milioane de lei.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

18 februarie 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Comentarii recente
Scrie-ne pe Messenger
Loading...