Actualitate, Evenimente, Stiri

Guvernul a dat undă verde exproprierilor pe traseul viitoarei căi ferate reabilitate Braşov – Simeria. Opt localităţi din Alba sunt vizate

În cadrul şedinţei de Guvern de astăzi, 2 iulie, au fost aprobate două proiecte de hotărâre privind declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor aflate pe traseul căii ferate Braşov – Simeria. Este vorba despre opt localităţi din judeţul Alba, nouă din Sibiu şi alte cinci din Hunedoara.

Cele două proiecte de hotărâre vizează declanşarea procedurii de expropriere a imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul lucrării de utilitate publică, de interes naţional, „Reabilitarea liniei c.f. Braşov-Simeria, componentă a Coridorului IV paneuropean, pentru circulaţia trenurilor cu viteza maximă de 160 km/h, secţiunile Sighişoara-Coşlariu şi Coşlariu-Simeria”, pentru unităţile administrativ-teritoriale Laslea, Hoghilag, Aţel, Alma, Brăteiu, Mediaş, Târnava, Copşa Mică, Axente Sever – judeţul Sibiu, Blaj, Crăciunelu de Jos, Teiuş, Alba Iulia, Sebeş, Vinţu de Jos – judeţul Alba, dar şi pe traseul Săliştea şi Şibot – judeţul Alba, Geoagiu, Romos, Orăştie, Turdaş şi Simeria – judeţul Hunedoara.

În ceea ce priveşte sumele acordate cu titlu de despăgubire, Guvernul a aprobat alocarea a 11.174.537,72 lei.

Oficialii Ministerului Transporturilor spun că reabilitarea acestor tronsoane va conduce la reducerea timpului de călătorie cu trenul de la 50 de minute la 40 de minute pentru trenurile locale de călători, respectiv cu 20%, de la 38 de minute la 20 de minute pentru trenurile de lung parcurs de călători, respectiv cu 31,6%, de la 41 de minute la 26 de minute pentru trenurile de marfă, respectiv cu 36,6%.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

2 iulie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...