Actualitate, INSPECTORUL PMAB, Stirea Zilei, Stiri, Stiri Foto

Groapă de gunoi neautorizată pe malul Mureșului, la ieșire din Alba Iulia (foto)

În urma unei sesizări venite din partea unui cititor al ziarului nostru ne-am deplasat la ieșirea din Alba Iulia spre Sebeș, pe drumul de pământ ce duce pe malul drept al râului Mureș. La circa 300 de metri de podul de peste Mureș am rămas stupefiați să observăm pe malul apei movile de 2-3 metri înălțime formate din resturi din demolări (moloz, cărămizi, ciment), resturi vegetale (rădăcini și tulpini de copaci) și grămezi de gunoaie menajere (hârtie, plastic, pneuri de mașini, PET-uri, etc.) împrăștiate pe sute de metri pătrați. Pe lângă cantitățile mari de deșeuri (zeci de tone) am putut deduce că acestea aveau ”vârste” diferite, observându-se clar că unele erau depozitate acolo de mai mult timp, iar altele au fost aduse mai recent.

Și pescarii de pe malul apei s-au arătat nemulțumiți prezența acestor gunoaie care îi înconjoară și din care multe ajung chiar în apele Mureșului. Această situație absolut intolerabilă ne-a fost confirmată de mai mulți cetățeni care locuiesc în zonă și care au mai adăugat că depozitarea deșeurilor în zonă are loc de mai mulți ani, fără ca cineva să facă ceva pentru a remedia situația. Din contră, se pare că movilele de resturi menajere se înmulțesc într-un ritm alarmant.

Facem pe această cale un apel către instituțiile abilitate să rezolve acest dezastru ecologic care are impact negativ vizibil asupra multor cetățeni din Alba Iulia și care este o rușine greu de tolerat pentru Cetatea Marii Uniri.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

26 octombrie 2018

About Author

Redactiealba


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Radio Alba Centrale Electrice
Scrie-ne pe Messenger
Loading...