Actualitate, Comunicate, Stirea Zilei

Groapa de gunoi de la Pârâul Iovului a fost inchisă oficial

Primăria Alba Iulia face precizări referitoare la tarifele pe care le plătesc locuitorii începând din 17 iulie pentru colectarea deşeurilor, în condiţiile în care, de joi, a fost închisă groapa de gunoi de la Pârâul Iovului, iar transportul se face la rampa de la Cristian, în judeţul Sibiu.

„Începând de joi, 16 iulie, ora 20.00, a fost interzis accesul și depozitarea de deșeuri municipale în groapa de gunoi de la Pârâul Iovului, lângă municipiul Alba Iulia.

De la ora 00.00 a zilei de 17 iulie Poliția Locală Alba Iulia a primit sarcină de a verifica și patrula pentru depistarea și sancționarea tuturor celor care încearcă să depoziteze deșeuri în groapa de gunoi neconformă sau în gropi de gunoi improvizate.

Termenul de închidere a gropii de gunoi neconforme de la Alba Iulia a fost stabilită prin Hotărârea Guvernului nr. 349/2005, anexa 5, urmare a condițiilor de aderare la Uniunea Europeană. Lucrările operaționale (ecologizare etc.) de închidere a gropii de gunoi de la Alba Iulia se vor derula pe perioada a cinci ani.

Primul transport al deșeurilor municipale Alba Iulia către o gropă de gunoi ecologică a fost efectuat în această dmineață (viner – n.r.).

Transportul a fost efectuat către Cristian și zilnic se vor transporta 90/100 t. Preluarea deșeurilor municipale ale Albei Iulia la Cristian se face cu un tarif unic de 10 eur/tonă, indiferent de natura deșeurilor (exclus cele periculoase).

Prețul final pe care îl vor plăti albaiulienii pentru gunoiul municipal este de 5,654 lei/lună și reprezintă cel mai mic cost practicat în județul Alba”, transmite reprezentanţii Primăriei.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

17 iulie 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Scrie-ne pe Messenger
Loading...