Actualitate, Stirea Zilei

Grevă la Primăria Alba Iulia

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie a decis organizarea unei greve generale de o zi, în data de 30 aprilie, şi a unui miting în Capitală, în 27 mai, urmând ca, în a doua parte a anului, să fie declanşată grevă pe termen nelimitat în administraţia publică.

Sindicaliștii din Primăria Alba Iulia se alătură acțiunilor de protest organizate de Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA). Dintre cei 411 salariați, aproximativ 100 au fost de acord cu măsurile ce vor fi luate, astfel, administraţia publică din municipiu va fi aproape blocată pentru o zi, joi, 30 aprilie, când este anunțată greva generală.

Joi 30 aprilie la Primăria Alba Iulia, vor fi asigurate serviciile de relaţii cu publicul „în regim de urgenţă”, în sensul în care cei care au de făcut plăţi joi, 30 aprilie, la Direcţia Venituri vor putea face aceste operaţiuni, însă activitatea va fi desfăşurată în proporţie de maximum 30 la sută la nivelul instituţiei.

Citeste mai mult: adev.ro/nnipjs

Ce solicită sindicaliștii

Revendicările sindicaliştilor din administraţie vizează reglementarea şi liberalizarea acordării, începând cu anul 2015, a tichetelor de masă sau a normei de hrană pentru toţi salariaţii din administraţia publică locală, în limita bugetelor locale aprobate prin hotărâri de consiliu, în măsura în care aceste instituţii realizează şi sunt finanţate parţial şi din venituri proprii; creşteri salariale şi pentru salariaţii din administraţia publică locală din România sau aplicarea, începând cu anul 2015, a Legii nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

29 aprilie 2015

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...