Evenimente

Grant de peste 400 de mii de euro pentru implementarea unui proiect în sprijinul deţinuţilor romi de la Aiud

Asociaţia Pakiv România şi Penitenciarul Aiud vor implementa un proiect care beneficiază de un grant în valoare de peste 400 de mii de euro şi care are ca obiectiv optimizarea şanselor de incluziune socială pentru 635 de persoane private de libertate şi membrii grupului de suport social ai acestora, din care 430 de etnie romă.

Proiectul NORDIS – Creşterea Şanselor de Incluziune Socială a Romilor Privaţi de Libertate din Penitenciarul Aiud, implementat, în parteneriat, de către Asociaţia Pakiv România şi Penitenciarul de Maximă Siguranţă Aiud, beneficiază de un grant în valoare de 418.064 euro oferit de Islanda, Liechtenstein şi Norvegia/Norvegia prin Granturile SEE în cadrul Programului Dezvoltare locală.

„Obiectivul general este acela de optimizare a şanselor de incluziune socială pentru 635 de persoane private de libertate şi membrii grupului de suport social ai acestora, dintre care 430 de etnie romă, prin furnizarea, în cadrul mediului intracarceral, a unui set de măsuri personalizate şi integrate, pe parcursul a 24 de luni”, se menţionează într-un comunicat transmis de Asociaţia Pakiv România.

Vor fi furnizate servicii sociale şi educaţionale constând în activităţi consiliative şi formative pe linie psiho-socială, servicii pro-ocupare, respectiv de sondare a intereselor ocupaţionale, dezvoltare de softskills-uri, sprijin pentru optimizarea şanselor de inserţie pe piaţa muncii şi derulare de cursuri de formare a competenţelor profesionale, servicii pentru sănătate constând în operaţionalizarea serviciilor medicale bazale şi a celor de specialitate psihiatrică, alături de realizarea unor campanii pentru sănătate cu rol de mediere sanitară pentru grupul țintă.

De asemenea, se vor furniza servicii de formare a personalului şi voluntarilor în lucrul cu persoane de etnie romă şi training-ul lor pe teme antidiscriminare.

„Proiectul NORDIS este corelat cu iniţiativele similare dezvoltate de către parteneriate relevante în domeniul de interes şi anume acela de creştere a calităţii serviciilor integrate pentru persoanele de etnie romă şi combaterea discriminării”, se mai arată în comunicatul semnat de preşedintele Asociaţiei Pakiv România, Gruia Bumbu.

The post Grant de peste 400 de mii de euro pentru implementarea unui proiect în sprijinul deţinuţilor romi de la Aiud appeared first on albapesurse.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

15 februarie 2021

About Author


Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...