Actualitate, Stirea Zilei

Gigante Business Group a fost prezent la întrunirea Comitetului Director al Patronatului Presei din România

În weekend trecut, la Brașov, s-a întrunit comitetul Director al Patronatului Presei din România – ROMEDIA. Reamintim că din ROMEDIA fac parte mai mult de 30 de societăți cu activitate în domeniul presei scrise, radio – TV și online, din toate regiunile țării, județul Alba a fost reprezentat de Gigante Business Group editor al Ziarului Apulum . Scopul declarat al întrunirii a fost analiza situației în care se găsește presa la 25 de ani de la evenimentele din Decembrie și identificarea soluțiilor pentru o mai corectă poziționare față de ceilalți actori de pe scena numită România, stat democratic.

Spicuim din raportul președintelui Valentin Popescu: “Patronatul Presei din România ROMEDIA, constatând cu îngrijorare situația economică gravă și, pe cale de consecință, editorială, în care se găsește presa din țara noastră, solicită – cu respect – intervenția în regim de urgență a tuturor decidenților (Parlament, Președinție, Guvern) în vederea rezolvării acestei situații. Pentru întreaga societate românească este important ca presa să fie caracterizată de bună credință, de o ridicată calitate editorială, de promovarea și garantarea pluralismului de opinie, de promovarea și garantarea liberului acces la informație”.

Au fost nominalizați membrii patronatului pentru delegațiile care se vor întâlni cu primul ministru și cu alți membri ai Guvernului.

De asemenea, o componentă importantă a întrunirii de la Brașov a fost reprezentată de problematica accesării fondurilor europene atât la nivelul patronatului ROMEDIA cât și al fiecărei societăți de presă din componența acestuia.

La fel de importante au fost discuțiile despre alinierea legislației românești în domeniul presei la legislația europeană sau în contextul globalizării, discuțiile referitoare la necesitatea punerii în acord chiar a prevederilor constituționale la noile realități, atât cele românești cât și cele europene.

Salutăm aderarea în Patronatul Presei din Romania –ROMEDIA a încă 3 instituții media tv și radio din județele Cluj și Alba, respectiv SOMEȘ TV și Ziarul APULUM precum și a televiziunii naționale AGRO TV .

Una peste alta, întâlnirea de la Brașov a fost o discuție constructivă, care se dorește a fi un reper important în istoria presei din țara noastră.

Comitetul Director al Patronatului Presei din România – ROMEDIA
Președinte, Comitetul Director al Patronatului Presei din România – ROMEDIA
Președinte, Valentin Popescu

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

29 aprilie 2015

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...