Actualitate, Stirea Zilei

Gheorghe Rotar: Directorii şcolilor din Blaj s-au transformat în agenți electorali

Administrația publică locală a fost martor neputincios la acțiunea concertată a PSD de politizare brutală a învățământului blăjean.
Pe parcursul ultimelor 6 luni directorii școlilor din Blaj au transformat propriile unități școlare în vârf de lance a campaniei electorale pentru susținerea PSD.
Părinții îngrijorați pentru calitatea actului educațional sau profesori supuși la presiuni electorale au atras atenția asupra ingerinței grave a politicului în activitatea educațională.
Din informațiile transmise de aceștia reiese că aceia care ar fi trebuit să fie responsabili de viitorul generațiilor de elevi blăjeni s-au transformat în agenți electorali, colectând fonduri pentru sprijinirea PSD și făcând liste cu susținători ai acestei formațiuni politice.
Mai mult decât atât, aceștia au supus la presiuni cadrele didactice și personalul angajat al școlilor solicitând angajamente verbale cu privire la votul ce urma a fi exprimat în cele două tururi de scrutin.
Acesta este un fapt fără precedent care consemnează activismul de partid în favoarea PSD în școlile din Blaj începând de la alegerile pentru Parlamentul European și culminând cu alegerile pentru Președinția României.
În toată această perioadă s-a constatat cu mâhnire că directorii școlilor din Blaj au participat încolonați la întrunirile de partid ale PSD dar au uitat să participe la manifestările culturale precum cele dedicate zilei Școlii Ardelene , zi care din acest an are caracter național.
Precizăm că la Primăria Municipiului Blaj sau la Consiliul Local Blaj nu s-a depus în ultimii ani nici un proiect investițional în legătură cu școlile Blajului, nicio informare în legătură cu proiectele europene la care participă vreo instituție de învățământ din Blaj și nicio strategie privind viitorul învățământului din Mica Roma.
Această nepăsare este mai ales evidențiată și girată de atitudinea inspectorului școlar general Dorin Sandea care de la preluarea mandatului nu a considerat importantă realizarea unei dezbateri cu niciun reprezentant al administrației locale pe tema dezvoltării sau finanțării învățământului din Blaj.
Primăria Municipiului Blaj amintește pe această cale directorilor de școli din Blaj că mai presus de apartenența politică ei sunt dascali ai Școlilor Blajului, fapt care obligă la deminitate.
Școlile Blajului prin dascălii lor au format de-a lungul timpului caractere, oameni care au creat cultură și istorie, făptuitori de evenimente istorice precum Revoluția de la 1848, Mișcarea Memorandista, Marea Unire , etc.
Scolile Blajului au sădit în inima elevilor sentimentul național, valori europene și nu comportamente sau atitudini caracteristice perioadei comuniste.
Atragem atenția la întelegerea faptului că ȘCOALA nu este nici instrument de partid și nici aparat de propagandă iar rolul ei nu este de a aduce voturi sau de a crea cadre de partid, oricare ar fi acesta.
Școlile Blajului sunt un loc sacru al românilor, liber de opțiunile partinice.
Pentru pierderea rațiunii, a demnității de dascăl și datorită gesturilor politice fără precedent primarul municipiului Blaj Gheorghe Valentin Rotar solicită public demisia următorilor directori :
Ioan Tomoiagă –director Colegiul Național I.M.Clain, Rodica Jeican – director adjunct Colegiul Național I.M. Clain, Ioan Marcu -director Grup Școlar Ștefan Manciulea, Elena Drăgan – director adjunct Grup Școlar Ștefan Manciulea, Carol Badea – director Grup Școlar Timotei Cipariu, Ioan Lațiu- director adjunct Grup Școlar Timotei Cipariu, Carmen Gabriș – director Școala Petru Pavel Aron, Ana Dulău – director Școala generală Toma Cocișiu, Sabina Marinescu -director adjunct Școala generală Toma Cocișiu, Ana Zehan -director Școala Generală Simion Bărnutiu Tiur, Marilena Hațegan Comșa – director Școala I.M.Moldovan, Silvia Marcu – director C.S.S. Blaj.
Comunicat de presă Primăria municipiului Blaj

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

18 noiembrie 2014

About Author

Cititorul


ONE COMMENT ON THIS POST To “Gheorghe Rotar: Directorii şcolilor din Blaj s-au transformat în agenți electorali”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Radio Alba Centrale Electrice
Scrie-ne pe Messenger
Loading...