Actualitate

Gheorghe Feneser: „Instalarea sistemelor de supraveghere video poate rezolva eficient problema siguranţei în şcoli”

Prefectul judeţului Alba, Gheorghe Feneşer, va convoca o întâlnire cu primarii pentru identificarea unor metode concrete privind instalarea în şcoli a sistemelor de supraveghere video.

În condiţiile în care din cele 557 unităţi de învăţământ din judeţ, doar 76 sunt dotate cu sisteme de supraveghere video şi alte 66 au asigurată pază, instalarea unor sisteme de supraveghere video, cu prioritate în şcolile cu probleme, ar putea rezolva problema pazei şi a siguranţei în şcoli.

Totodată, existenţa acestor sisteme de supraveghere ar ajuta autorităţile şi în cazul cercetărilor infracţiunilor, pentru că imaginile înregistrate pot constitui probe.

Siguranţa copiilor în şcoală şi liniştea părinţilor lor mă preocupă în mod deosebit, motiv pentru care, la începutul celui de-al II-lea semestru al anului şcolar, am solicitat şi implicarea echipajelor de poliţie rutieră în acţiunile de supraveghere a zonelor adiacente unităţilor de învăţământ.

Sunt multe dintre acestea care nu au posibilitatea de a asigura paza în mod corespunzător, fie pentru că lipseşte personalul autorizat, fie pentru că nu au fondurile necesare pentru a angaja o societate specializată sau pentru a instala nişte camere de supraveghere video.

În condiţiile în care consiliile locale sunt cele care administrează clădirile unităţilor de învăţământ, voi convoca o întâlnire cu primarii pentru a găsi împreună cele mai bune soluţii în scopul creşterii siguranţei elevilor noştri.

Ştiu că fondurile sunt puţine, dar, prin alocarea unor sume pentru instalarea sistemelor de supraveghere video, ar fi mai protejate inclusiv investiţiile autorităţilor locale la unităţile de învăţământ, care nu de puţine ori cad victime ale unor acte de vandalism”, a declarat Gheorghe Feneşer, prefectul judeţului Alba.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

4 februarie 2013

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Scrie-ne pe Messenger
Loading...