Actualitate, Stiri Blaj

„Gazprom are tot interesul că România să nu poată începe exploatarea ide gaze de şist şi în Marea Neagră. Pentru că România poate deveni exportator”, a spus Traian Băsescu.

Invitat la emisiunea „Evenimentul Zilei”, președintele Traian Băsescu a atras atenția asupra faptului că protestele publice apar doar în cazul companiilor americane care au licențe pentru gaze de șist și nu și în cazul celor rusești.

„Sunt zece companii care au licenţe pentru gaze de şist. În vest nu avem proteste la Gazprom, cum nu avem nici un protest că Lukoil are concesiune în Marea Neagră. Nimic rusesc nu e atins, tot ce e american apar proteste”, a mai spus șeful statului.

Șeful statului a  mai spus că Gazprom are un interes programatic ca în România să nu înceapă exploatarea gazelor de șist.

foto: finantistii.ro

„Gazprom are tot interesul că România să nu poată începe exploatarea ide gaze de şist şi în Marea Neagră. Pentru că România poate deveni exportator”, a spus Traian Băsescu.

Președintele Băsescu a mai spus, în legătură cu protestele de la Vaslui împotriva gazelor de șist că acestea reprezintă factura pe care o plătesc pentru minciună Victor Ponta și Crin Antonescu în perioada de opoziție.

„Depinde şi de zona în care se fac. Vaslui e o zonă cu oameni săraci, care trăiesc strict din agricultură. Faptul că propagandiştii actulualului guvern până acum un an le-au băgat în cap că nu vor mai putea face faţă – e greu de scos. Ce nu le spun ei oamenilor însă, că resursele pe care le exploatăm acum sunt în curs de diminuare de la an la an. România dacă nu găseşte alte resurse va importa tot mai mult, vom deveni tot mai dependenţi de cineva care a demonstrat că poate închide robinetul oricând. Rusia nu e mieluț, e o mare putere.  Ce se întâmplă acum e o factură pe care o plătim toţi pentru minciună dl Ponta, Antonescu şi activiştii lor, în perioada de opoziţie”, a mai spus șeful statului.

Citiţi mai mult: Traian Băsescu: „GAZPROM are un INTERES PROGRAMATIC ca în România SĂ NU ÎNCEAPĂ exploatarea gazelor de șist” – Preşedinţie > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/traian-basescu-1062749.html#ixzz2huejynLc
EVZ.ro

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

18 octombrie 2013

About Author

administrator


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...