Actualitate, Social

Garda Romană va participa la Festivalul antic de la Plovdiv (Bulgaria)

Garda-Romana-ApulumGarda Romană de la Apulum va participa în acest weekend la Festivalul antic de la Plovdiv (Bulgaria).

Este prima ieşire în afara graniţelor ţării a reenactorilor albaiulieni care dau viaţă Legiunii a XIII-a Gemina.

Acestă participare confirmă o dată în plus succesul de care se bucură proiectul Muzeului Naţional al Unirii din Alba Iulia, care a debutat anul trecut la sfârşitul lunii octombrie.

Asta pentru că voluntarii care compun Garda Romană s-au făcut deja remarcaţi în România la festivalurile de reconstituire istorică la care au participat, cum au fost cele de la Porolissum Fest (Moigrad/ Sălaj), Dac Fest (Costeşti/ Hundedoara), Călugăreni (Harghita) sau Zalău (Sălaj).

De asemenea, să nu uităm de numerosul public care a asistat în fiecare zi de vineri, din lunile iulie şi august, la spectacolul oferit de romani şi daci în faţa Porţii a IV-a din Cetatea Alba Carolina.

De subliniat că toate aceste acţiuni au drept scop promovarea şi punerea în valoare din punct de vedere turistic a importantelor obiective arheologice romane care se găsesc la Alba Iulia, oraş care se întinde peste anticul Apulum.

În acest sens se înscrie şi participarea Legiunii a XIII-a Gemina de la Apulum la festivalul de la Plovdiv, unul dintre cele mai vechi oraşe din Europa, care deţine un impresionant patrimoniu trac, grecesc şi roman.

Deplasarea este susţinută de Primăria Municipiului Alba Iulia, Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia, Societatea de Transport Public Alba Iulia (S.T.P.), S.C. Elit S.R.L. şi Asociaţia Culturală Apulum Reenactment.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

12 septembrie 2013

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...