Actualitate, Social

Garda Romană predă istorie pe viu la şcolile din Alba

995404_330022107129545_53897981_nÎn 18 decembrie și 19 decembrie Garda romană de la Apulum, războinicii daci, o parte din Personajele istorice (regina Maria, regele Ferdinand și primul primar român al orașului Alba Iulia, Camil Velican) vor ține o lecție vie de istorie la școlile din Vințu de Jos, Ciugud, Berghin, Micești, Ighiu și Galda de Jos.

Astfel copiii din mediul rural vor putea vedea pe viu prezentările de armament și tehnică militară romană și dacică, dar și mici secvențe de confruntări daco-romane.

Este vorba despre un program, rod al unor reușite proiecte realizate de Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, care a fost extrem de apreciat de turiștii prezenți vara aceasta în Cetatea Alba Carolina și care a strâns mereu un public numeros.

De reținut că soldații romani și daci, dar și personajele istorice sunt interpretate atât de angajații muzeului albaiulia, dar mai ales de voluntari.

Această manifestare gândită ca un cadou de sărbători este oferită de Consiliul Județean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia, Inspectoratul Școlar Județean Alba, Societatea de Transport Public Alba Iulia, Asociația Culturală Apulum Reenactment, Asociația Prietenii Muzeului și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

17 decembrie 2013

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...