Actualitate, Evenimente

Gala vinurilor, Alba 2015

Continuând o tradiție din ce în ce mai consolidată, Consiliul Județean Alba are și în această primăvară bucuria să vă ofere unul dintre cele mai importante produse turistice ale sale: vinurile județului Alba. În strategia de promovare a județului Alba (județ recunoscut ca zonă viniviticolă premium în România), vinurile vor deveni esențiale pentru creionarea identității județului.

Din dorința de a promova aceste vinuri și de a le găsi un loc acolo unde e firesc să le vedem – în pivnițe, crame, restaurante, pe mesele localnicilor, în magazinele de profil și în rucsacul turiștilor – Consiliul Județean Alba premiază trei vinuri reprezentative ale județului Alba, în cadrul Galei vinurilor. Alba 2015 (organizată la Centrul Cultural Castel Sâncrai, în data de 16 mai 2015). Unul este vinul marelui producător SC Jidvei SRL, iar celălalt este vinul producătorului mediu SC Domeniile Boieru SRL, pe care aceștia le oferă ca vinuri ale județului Alba, pentru anul 2015. Ambele vinuri au obținut cele o serie de medalii în țară și în străinătate.

Al treilea vin este cel desemnat câștigător în urma concursului micilor producători (care va avea loc vineri, 15 mai 2015, ora 10.00, la Casa de Vinuri „Salve” din Aiud). Acest vin al micilor producători va fi premiat, la rândul său, în cadrul Galei vinurilor. Alba 2015, un eveniment creat de Consiliul Județean Alba.

Iată, pe scurt, principalele obiective ale concursului:
– promovarea județului Alba ca regiune viniviticolă și ca destinație de turism oenologic;
– desemnarea „Vinului județului Alba – 2015”;
– promovarea vinurilor micilor producători din județul Alba, printr-o competiție stimulativă;

CONCURSUL DE VINURI, un eveniment creat de Asociația „Țara Vinului”

Conform regulamentului, la concurs vor participa vinuri albe liniștite (seci, demiseci, demidulci, dulci) și vinuri roze și roșii create de micii producători din cele patru podgorii ale județului (Alba Iulia, Aiud, Sebeș-Apold, Târnave). Semnificativ este faptul că acest concurs va fi jurizat de către 7 experți, provenind din zone vestite pentru vinurile lor. Iată și componența juriului de specialitate: DORIN POPA (președinte) – Oradea, jud. Bihor; FLORIN ALDEA – Blaj, jud. Alba; AURELIA ALDEA – Blaj, jud. Alba; ION DANILESCU – Sibiu, jud. Sibiu; RODICA PĂRĂU – Alba Iulia, jud. Alba; GYÖRGY CSÁVOSSI – Oradea, jud. Bihor; ANNA FEHÉR – jud. Bacs-Kiskun, Ungaria.

Distincțiile se acordă în funcție de punctajul obținut, și anume Medalia de Aur pentru probe cuprinse între 85,1 și 100 puncte, Medalia de Argint pentru probe cuprinse între 75,1 și 85 puncte, Medalia de Bronz pentru probe cuprinse între 65 și 75 puncte.

Le urăm succes tuturor participanților și fie ca cele mai alese vinuri să reprezinte județul Alba la cel mai înalt nivel!

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

14 mai 2015

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...