Actualitate, Social

FUNDAȚIA PAEM ALBA: „Educație și formare prin tehnologia informației!”

paemFUNDAȚIA PAEM ALBA va implementa în perioada septembrie 2013 – septembrie 2014 proiectul Educație și formare prin tehnologia informației!, proiect implementat în cadrul programului de donații IT „Assoclic” gestionat de Asociația Ateliere fără Frontiere.

Prin intermediul proiectului, 8 calculatoare recondiționate de Asociația Ateliere fără Frontiere și puse la dispoziția școlii generale cu clasele 1-8 din satul Șard, Comuna Ighiu, vor fi utilizate pentru creșterea nivelului de cunoștințe în domeniul IT pentru 60 de persoane din comuna Ighiu, care fac parte din grupuri vulnerabile (persoane șomere, romi, persoane cu domiciliul în mediul rural, analfabeți digitali, persoane cu dificultăți materiale și/sau sociale).

Totodată cele 60 de persoane vor fi instruite și în ceea ce privește tehnicile de căutare a unui loc de muncă și tehnicile de redactare a unui CV, prin intermediul mijloacelor de comunicare on-line.

Impactul proiectului asupra contextului local va fi evidențiat prin promovarea alfabetizării digitale la nivel local atât prin intermediul celor 60 de persoane instruite cât și în special în rândul minorităților și grupurilor defavorizate pentru care accesul la sistemele informatice este redus.

Totodată cei peste 220 de copii ai școlii din satul Șard și familiile acestora vor beneficia de o mai bună infrastructură IT ceea ce va conduce la o îmbunătățire a procesului educațional.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

10 septembrie 2013

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...