Actualitate

Fundaţia Kronospan, 4 ani de activitate pentru comunitate.

Încă de la înfiinţare, în anul 2011, Fundaţia Kronospan a susţinut comunităţile în cadrul cărora activează compania Kronospan şi s-a implicat în diverse proiecte prin care a promovat dezvoltarea socială, economică şi culturală a acestora. După ce în primii ani de activitate acţiunile Fundaţiei au vizat în primul rând comunitatea locală din România, începând cu anul 2014 activitatea fost extinsă la nivel global, către toate zonele în care activează Kronospan.

În acest context extins, misiunea Fundaţiei Kronospan a rămas aceeaşi – de a aduce un plus de valoare în comunităţile în care îşi desfăşoară activitatea, de a păstra şi proteja mediul înconjurător, de a asigura tinerilor oportunităţile educative necesare unei vieţi pline de succes.

Bursa Kronospan, Campania de protecţia mediului „Mereu Verde”, Campania 2%, Gala de Caritate „Deschide-ţi inima!” sunt doar câteva dintre proiectele anuale proprii desfăşurate de Fundaţia Kronospan. La acestea se adaugă sprijinul acordat unor proiecte punctuale, desfăşurate de alte organizaţii, la care Fundaţia participă în calitate de partener sau finanţator.

Bursa Kronospan

Anual, Bursa Kronospan oferă unui candidat selectat din Europa Centrală şi de Est oportunitatea de a studia la Colegiul Babson, o universitate economică de prestigiu din SUA. Durata studiilor pentru fiecare beneficiar este de 4 ani, toate costurile fiind acoperite integral. Bursa Kronospan reprezintă o oportunitate excelentă pentru orice tânăr care doreşte să aibă acces la unul dintre cele mai importante programe de învăţământ din lume, menit în principal să dezvolte spiritul antreprenorial şi calităţile de leader.

 

Elevii care candidează la această bursă trebuie să demonstreze că au performanţe şcolare de excepţie. În plus trebuie să fi ocupat poziţii de lider şi să se fi implicat activ în viaţa comunităţii din care fac parte. În cadrul acestui program, după primul an de studii tinerii beneficiază de stagii de practică în cadrul companiei Kronospan, pe timpul vacanţelor de vară şi de iarnă, cu posibilitatea de a fi angajaţi de companie la finalizarea bursei.

Până acum, studiază la Babson College ca beneficiari ai Bursei Kronospan: Claudia Ogrezeanu, România (va absolvi în 2016), Kamil Altintaşoğlu, România (va absolvi în 2017), Lizaveta Litvinava, Belarus (va absolvi în 2018), Hai PéterPham, Ungaria (va absolvi în 2019).

Claudia: „Bursa Kronospan reprezintă o oportunitate excelentă pentru mine deoarece îmi permite să studiez   într-un mediu academic de excepţie şi, pe lângă acest lucru, îmi oferă oportunităţi pe care nu le aveam dacă rămâneam în România. Educaţia universitară din Statele Unite se bazează pe corectitudine şi pune accent deosebit pe învăţarea practică. Babson College oferă o educaţie de o foarte bună calitate, bazată pe învăţarea multidisciplinară. De asemenea, este recunoscut pentru programele internaţionale pe care le oferă şi pentru oportunităţile referitoare la activităţile extracuriculare.”Claudia Profile

Kamil: “Oportunitatea de a studia la Babson College reprezintă pentru mine şansa de a creşte şi de a învăţa pentru a-mi putea ajuta ţara, într-un mod direct sau indirect. De asemenea, consider că Bursa acordată de Fundaţia Kronospan reprezintă o onoare şi recunoaşterea muncii asidue pe care am depus-o până acum pe plan şcolar şi o oportunitate extraordinară de a mă concentra complet asupra studiilor şi asupra proiectelor pe care urmează să le dezvolt la Babson.”Kamil profile

Lizaveta: „Pe parcursul procesului de selecţie pentru acordarea Bursei Kronospan dorinţa mea de a câştiga această bursă a crescut exponenţial. M-am străduit atât de mult să obţin această bursă, însă nu mi-am închipuit că într-o zi voi deveni studentă la un colegiu atât de prestigios precum Babson! Consider că obţinerea acestei burse este prima mea victorie importantă în viaţă.”

Péter: “Pot spune că ziua în care mi s-a comunicat că am fost selectat beneficiar al Bursei Kronospan a fost cea mai frumoasă zi din viaţa mea. “Recunoscător” este prea puţin pentru a descrie sentimentul pe care îl am pentru Fundaţia Kronospan şi Babson College. M-au învestit cu o încredere imensă, iar în următorii 4 ani voi face tot posibilul pentru a confirma încrederea acordată.”

Gala de Caritate “Deschide-ţi inima!”

Gala de Caritate „Deschide-ţi inima!“ reprezintă evenimentul de seară anual al Fundaţiei Kronospan. În cadrul evenimentului sunt colectate fonduri pentru o cauză nobilă, prin promovarea şi licitarea unor opere de artă realizate de artişti români locali.

Până acum, Gala de Caritate “Deschide-ţi inima!” a însemnat:

  • 2011: donaţie de 74.116,36 RON pentru Fundaţia Hospice Casa Speranţei, pentru Centrul Educaţional dedicat copiilor bolnavi aflaţi în îngrijire paliativă la Hospice;
  • 2012: donaţie de 153.568 RON către Fundaţia Spitalul de Copii Braşov şi Spitalul Municipal Sebeş, Secţia Pediatrie, pentru achiziţionarea de aparatură medicală (ecograf la Sebeş şi a unui ecocardiograf la Braşov);
  • 2013: donaţie de 76.878 RON către Filarmonica Braşov, pentru achiziţionarea unui pian de concert.
  • 2014: donaţie de 200 RON către Asociaţia Copiii de Cristal, pentru amenajarea unei camere senzoriale.
  • 2015: încurajarea învăţământului profesional prin susţinerea Liceului Tehnologic Sebeş pentru renovarea Atelierelor Şcoală.
  • Gala Kronospan 2015-1412

Campania 2%

Codul Fiscal oferă contribuabililor persoane fizice posibilitatea de a direcţiona 2% din impozitul pe venit către o entitate non profit (organizaţie neguvernamentală). În acest mod fiecare persoană poate hotărî ce se întâmplă cu o parte din banii pe care îi plăteşte statului.

În fiecare an Fundaţia Kronospan a colectat fondurile din Campania 2% în beneficiul unor organizaţii către care s-au îndreptat toate activităţile de strângere de fonduri din anul respectiv.

2012 – Campania a avut un obiectiv dublu, respectiv achiziţionarea unui ecocardiograf pentru Spitalul de Copii din Braşov şi achiziţionarea unui ecograf pentru Spitalul de Copii Sebeş;

2013 – Campania a fost desfăşurată pentru a ajuta Orchestra Filarmonicii din Braşov să achiziţioneze un pian de concert nou;

2014 – Campania a susţinut activitatea Asociaţiei Copiii de Cristal la Braşov şi a Asociaţiei Trebuie! la Sebeş. Ambele asociaţii oferă sprijin şi terapie specializată persoanelor diagnosticate cu autism şi tulburări din spectrul autismului;

2015 – Campania a sprijinit activitatea Agenţiei Metropolitane Braşov pentru recondiţionarea infrastructurii turistice şi valorizarea patrimoniului natural al Ariei Protejate Muntele Tâmpa.

Campania „Mereu Verde“

Obiectivul Campaniei „Mereu Verde“ este de a responsabiliza comunităţile locale către adoptarea unui comportament sustenabil pentru păstrarea unui mediu curat. De asemenea, proiectul vine în sprijinul cetăţenilor prin implicarea acestora în diverse activităţi prin care să contribuie în mod activ la păstrarea unui mediu sănătos şi la asigurarea gestionării sustenabile a pădurilor.

IMG_5640

Până acum, “Mereu Verde” a însemnat:

  • plantarea a peste 100.000 de puieţi;
  • peste 100 de hectare de teren curăţate prin activităţi de ecologizare;
  • peste 300 de tone de deşeuri adunate în cadrul activităţilor de ecologizare;
  • peste 1500 de voluntari implicaţi în toate activităţile

IMG_5648

În anul 2012 la Braşov au fost plantate 200 de magnolii pentru a sprijini proiectul “Braşov – capitala magnoliilor”. Partenerii proiectului au fost: Fundaţia Transilvania Expres, Liceul de Artă „Hans Mattis Teutsch” (voluntari), AIESEC Braşov (voluntari), Primăria Braşov, R.P.L.P. Kronstadt R.A. La Sebeş a fost înfrumuseţat parcul Spitalului Municipal prin plantarea a 200 arbori ornamentali

O altă dimensiune importantă a Proiectului Mereu Verde este aceea prin care compania Kronospan sprijină şi promovează un management sustenabil al pădurilor. De la debutul proiectului până în prezent, Kronospan a susţinut în fiecare primăvară ample acţiuni de împădurire, având atât concursul autorităţilor locale, cât şi al voluntarilor implicaţi.

IMG_1358

 

Think Green For Our Future

Pentru a celebra Ziua Mondială a Mediului, 5 iunie, Fundaţia Kronospan a iniţiat în anul 2014 un concurs de proiecte de mediu adresat exclusiv copiilor angajaţilor companiei Kronospan din întreaga lume. Obiectivul concursului este conştientizarea tinerilor cu privire la problemele de mediu cauzate de consumul nesustenabil al resurselor şi încurajarea acestora de a adopta un comportament care să contribuie la protecţia mediului.

– See more at: http://www.sebesanul.ro/fundatia-kronospan-4-ani-de-activitate-pentru-comunitate/#sthash.4myxOkyl.dpuf

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

9 februarie 2016

About Author

administrator


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Scrie-ne pe Messenger
Loading...