TEATRU ALBA
Actualitate

FOTO:Autostrada blestemată: Peste 30 de mașini implicate într-un accident pe autostrada Orăștie-Sibiu

a1 accident 2Autostrada Orăștie-Sibiu a adus ghinion la doar două câteva zile de la inaugurare. Duminică dimineața în jur de 40 de mașini au fost implicate într-un accident rutier pe sensul de mers Sebeș-Sibiu. În urma evenimentului rutier o persoană a fost rănită grav iar alte trei s-au ales cu fracturi și au fost transportate la spitalele din Alba Iulia și Sebeș. Persoana rănită grav este o femeie în vârstă de 66 ani.
a1 accident 4Cauza producerii accidentului a fost poleiului de pe carosabil. Mașinile au derapat și au intrat în tamponare. Traficul a fost interupt duminică pe autostradă în respectiva zonă și a fost deviat prin Sebeș pe vechea rută.
Paul Ulieru, reprezentant centrul Infotrafic a explicat, în direct la Antena 3, că accidentul a avut loc din cauza carosabilului alunecos .
Deși lăudată autostrada Orăștie-Sibiu are multe puncte negre.
a1 accident 6Punctele SOS de pe autostrada Orăștie-Sibiu nu au fost încă desigilate și nici nu funcționează. Iar problemele de pe autostrada inaugurată acum câteva zile nu se opresc aici. Mai multe ieșiri/ intrări de pe autostradă nu sunt marcate corespunzător atât în zona Sebeș cât și la Săliște.
Duminică dimineața, în jurul orei 8,00 pe același tronson s-a mai înregistrat o tamponare ușoară.
a1 accident 5La o oră după producerea carambolului, pe autostrada Sibiu-Orăștie a mai avut loc un accident. O mașină s-a răsturnat. Șoferul – care este teafăr – a spus că mașina, pe care abia o cumpărase, s-a răsturnat pentru că nu s-a dat cu material antiderapant pe șosea.
Firma responsabilă cu întreținerea autostrăzii este CCCF Drumuri și Poduri Timișoara care face parte din holdingul CCCF – SA Bucuresti . Reprezentanții CNADNR au declanșat o anchetă pentru a stabili motivele pentru care firma desemnată cu întreținerea autostrăzii nu a intervenit cu material antiderapant pe autostradă în condițiile în care carosabilul era acoperit de polei.
sursa foto: Horia Trifu

„În urma evenimentului rutier produs în data de 22.12.2013, ora 08:30, pe raza administrativă a Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişora, Secţia de Drumuri Naţionale Deva, pe sectorul de autostradă Sebeș-Cunța, Calea 1, km 293+000, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile și a neadaptării vitezei la condiţiile de carosabil alunecos precum și a nepăstrării unei distanţe corespunzătoare în mers între autovehicule, conducerea CNADNR SA, prin Domnul Director General Narcis Ștefan Neaga a dispus următoarele:

– Începerea imediată a cercetării disciplinare a factorilor responsabili de producerea evenimentului precum și aplicarea sancțiunilor corespunzătoare după finalizarea cercetării disciplinare.

– Suspendarea din funcție a Domnului Mallasz Robert, Șeful Centrului de Întreținere și Coordonare Pianu pe perioada cercetării împrejurărilor care au condus la producerea evenimentului.

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România precizează că acțiunea de combatere a producerii poleiului a început la ora 3.00 prin acționarea cu 3 ( trei) utilaje care au răspândit o cantitate de 16 tone de material antiderapant. La ora 6.00 pe sectorul de autostradă Sebeș-Turda s-a efectuat o revizie pentru stabilirea măsurilor de acționare. La ora 8.40 pe sectorul de autostradă cuprins între km 293- km 316, s-a acționat prin răspândirea a 32 tone de sare cu 2 ( două) autobasculante cu lamă si răspânditor pe sensul Pianu-Cunța și cu 2 ( două ) Unimog-uri pe sensul Cunța-Pianu.

Circulația se desfășoară normal pe sensul de mers Cunța-Sebeș, fiind închisă pe sensul de mers Sebeș-Cunța până la finalizarea cercetărilor Poliției.”, se arată intr-un comunicat al CNADR.

Distribuie Acum

22 decembrie 2013

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...