SEBES ALBA
Actualitate

Foto:Au venit chinezii la Alba Iulia!

china 3

Alba Iulia a avut oaspeţi de seamă la Alba Iulia de 1 Decembrie cu ocazia Zilei Naţionale a României.
O delegaţie a municipiului Lanzhou, din China condusă de viceprimarul oraşului, Cao Piyu s-a aflat la Alba Iulia timp de câteva zile. Aceştia au participat pentru prima dată la Alba Iulia la manifestările legate de Ziua Naţională a României.
Motivul principal pentru care delegaţia chineză avenit la Alba Iulia a fost reînnoirea protocolului de colaborare dintre municipiului Lanzhou şi Alba Iulia, protocol încheiat în urmă cu cinci ani.
Reînnoirea protocolului a avut loc în Sala Unirii din Alba Iulia, eveniment la care au participat primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, viceprimarul mun. Lanzhou, Cao Piyu, preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel precum şi consilieri locali din Alba Iulia şi membrii ai delegaţiei chineze.
Delegaţia chineză a fost primită la intrarea în Sala Unirii cu pâine şi ţuică de consilierul local Popa Pavel, îmbrăcat în costum popular, ajutat de către două femei îmbrăcate la fel în costum popular.
Primarul Mircea Hava le-a explicat oaspeţilor însemnătatea Sălii Unirii pentru Alba Iulia şi România precizând că se bucură de faptul că această colaborare dintre Lanzhou şi Alba Iulia continuă iar relaţiile se vor dezvolta şi nu vor rămâne doar la nivel de vorbe. Edilul din Alba Iulia a spus că până în acest moment colaborarea s-a desfăşurat în domeniul educaţional, cultural şi schimb de experienţă între angajaţii celor două primării. Ca un lucru de băgat în seamă este faptul că actualul city manager al municipiului Alba Iulia, Nicuşor Moldovan a efectuat un stagiu de pregătire de câteva luni în oraşul chinez.
Mircea Hava a spus că speră că această colaborare să continue în special în domeniul economic.
Viceprimarul din Lanzhou a spus că colaborarea dintre cele două oraşe va continua şi pentru următorii ani. După aceste momente a urmat citirea textului protocolului dintre cele două oraşe în limba chineză şi limba română. După citire cei doi oficiali au semnat reînoirea protocolului.
După semnarea protocoului în faţa traseului celor Trei Fortificaţii delegaţia chineză a primit onorul Gărzii Cetăţii.

 

Distribuie Acum

2 decembrie 2013

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Ziarul Apulum
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
Anunturi Negociat.ro
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.
Site-uri Partenere
Radio Alba apartamente de vanzareCentrale Electrice