Actualitate

FOTO: Ziua Internaţională YouthBank sărbătorită la Alba Iulia

25 mai e Ziua Internaţională YB. Este ziua „tinerilor bancheri”, dar deopotrivă este şi ziua celor care investesc în ei încredere şi resurse, astfel încât, în viitor, aceştia să procedeze la fel cu generaţia tânără. Este ziua celor care îşi doresc să fie mai buni, pentru a reuşi în profesie şi în viaţă. Şi, mai ales, este ziua tinerilor care nu au o mentalitate de asistat social.

Echipele YB din România au dat drumul spre cer unor baloane inscripţionate cu numele oraşelor YB din lume. Albă Iuliei i-a revenit onoarea de a-i sărbători pe colegii din YB Aparan (Armenia), YB Roeselare (Belgia), YB Tuzla şi YB Modrica (Bosnia şi Herzegovina), YB Yambol (Bulgaria), YB Bargebi (Georgia), YB Germania, YB Karakol (Kyrgyzstan), YB Cork (Irlanda), YB Ialoveni (Moldova), YB Divac (Serbia), YB Bardejov (Slovacia), YB Maribor (Slovenia) şi YB Adıyaman (Turcia).

Ştim că uneori nu descoperim uşor oportunitatea de a înveşti într-un simplu tânăr, ca mulţi alţii, când avem în jurul nostru o mulţime de cazuri dificile, care reclama atenţie şi intervenţie imediate. Dar aceşti tineri sunt cei care, dacă li se acorda încredere, dacă li se întinde acum o mână de ajutor, dacă îşi dezvoltă acum abilităţi necesare în viaţa reală, în următorii ani nu vor fi o povară pentru sistemul social, pentru stat sau pentru comunitate. Sunt cei care pot şi vor produce plus-valoare, cei care îşi vor plăti întotdeauna taxele şi impozitele şi îi vor ajuta în acest fel pe cei aflaţi în dificultate. Sunt cei care vor înveşti energie şi resurse în tineri, pentru că cineva, cândva, a făcut acelaşi lucru pentru ei. Sunt cei care îşi vor învăţa copiii să simtă şi să acţioneze la fel, perpetuând în acest fel, în comunitate şi societate, un model şi un exemplu de care avem atâta nevoie.

Nu ştim dacă e mult, în orice caz sigur nu e suficient, dar împreună am reuşit, din 2010 şi până în prezent, să finanţăm cu peste 100.000 lei, din resurse exclusiv private, 54 de proiecte ale liceenilor albaiulieni, în care au fost angrenaţi peste 22.000 de locuitori ai judeţului, în marea lor majoritate tineri.

Am făcut asta, şi în acest an şcolar, alături de Asociația pentru Relații Comunitare, cea care coordonează naţional programul YB în parteneriat cu BRD – Groupe Société Générale. Activitățile YouthBank România sunt incluse în “YouthBank Academy: Soluții durabile pentru implicarea tinerilor în viața comunității” – proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

27 mai 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Radio Alba Centrale Electrice
Scrie-ne pe Messenger
Loading...