Actualitate, Stirea Zilei, Stiri

FOTO-VIDEO: ASR Principele Nicolae al României şi-a lansat volumul biografic la Alba Iulia şi Sebeş

Principele Nicolae22Alteţa Sa Regală Principele Nicolae al României a fost prezent astăzi în judeţul Alba pentru a-şi lansa volumul biografic „Drumul spre casă. Filip-Lucian Iorga în dialog cu Principele Nicolae al României”. Cartea prezintă viaţa Principelui, cu întâmplări amuzante din copilărie, cu momente care i-au marcat cursul vieţii şi cu experienţe trăite în călătoriile sale. Totodată, este prezentat contextul şi factorii care l-au influenţat în luarea deciziei de a veni în România.

Principele Nicolae, fiul Principesei Elena a României, s-a născut la 1 aprilie 1985, în Elveţia. La vârsta de 7 ani, acesta a fost prezentat românilor, cu ocazia întoarcerii Regelui Mihai în ţară. Momentul a fost unul memorabil pentru Principe, deoarece a fost pentru prima dată când a luat contact cu România, pe care acum o numeşte „acasă”. Începând cu anul 2008, cel mai tânăr membru al Casei Regale a României, a devenit o figură din ce în ce mai prezentă în viaţa publică. În anul 2010, în ziua în care a împlinit vârsta de 25 de ani, Principele Nicolae a primit titlul de „Alteţă Regală”, chiar de la bunicul său Regele Mihai.

Principele Nicolae7Volumul, lansat astăzi la Alba Iulia şi Sebeş, cuprinde amintiri personale, documente, fotografii, obiecte personale prezentând copilăria şi adolescenţa ASR Principelui Nicolae al României, studiile şi experienţa comunitară, primele sale călătorii şi expediţii, sporturile extreme pe care le practică, interesele şi activităţile întreprinse în folosul României.

După lansarea cărţii, Alteţa Sa Regală a susţinut o sesiune de autografe pentru albaiulienii prezenţi la eveniment. Acesta a primit şi câteva cadouri simbolice, precum un album cu fotografii din Alba Iulia şi un costum popular.

Cartea face parte din colecţia „Cărţi Regale”, a Editurii Curtea Veche Publishing. Volumul este disponibil pe site-ul www.curteaveche.ro şi în toate librăriile din ţară la preţul de 31 lei.

 

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

6 mai 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...